Kackerul Guccifer și Hillary Clinton, colaj playtech.ro

Guccifer: Acuzațiile aduse rușilor de americani, un război cibernetic fals

193
(reînnoit 10:40 05.01.2017)
Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, care este cunoscut ca Guccifer, a spus că acuzațiile aduse unor cetățeni ruși de autoritățile americane privind atacurile cibernetice constituie "un război cibernetic fals".

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Amintim că Guccifer a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de un tribunal federal din Alexandria, statul Virginia, SUA. Acum el se află în pușcărie în România, dar probabil că își va ispăși pedeapsa în SUA, urmând să fie extrădat. Guccifer este cunoscut prin faptul că el este primul care a spart contul de email al fostului secretar de Stat Hillary Clinton și a făcut publice mai multe mesaje de acolo, ceea ce a dus la un scandal imens și a afectat reputația candidatului democraților în alegeri.

De asemenea, el a făcut publice file-uri cu fotografiile private ale foștilor președinți americani George Bush seniorul și George Bush juniorul. Lazăr a mai afirmat că a spart contul de email privat al candidatului Partidului Democrat în alegeri, Hillary Clinton, însă FBI au dezmințit această afirmație. În vara acestui an, un alt scandal de proporții a fost provocat în SUA de hackerul Guccifer 2.0, dar autoritățile americane afirmă că acesta nu este Marcel Lazăr Lehel.

"Americanii și-au ieșit din minți cu acest caz, de parcă rușii invadează Statele Unite", a declarat Lazăr, fiind citat de RIA Novosti.

Lazăr a prezis anterior că autoritățile americane vor iniția o anchetă și îi vor urmări pe cetățenii ruși. El a mai anunțat că este îngrijorat că FBI dispune de între 70 și 100 de gigabaiți de documente pe care el le-a transmis autorităților americane în urma înțelegerii de a coopera cu ancheta. Acum hackerul se întreabă ce vor face serviciile secrete americane cu aceste documente.

Amintim că atât CIA, cât și FBI au declarat că hackeri ruși au fost responsabili pentru atacurile vizând Partidul Democrat, menite să îl ajute pe republicanul Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. Mai mult, serviciile de informații afirmă că hackerii au acționat la ordinele statului, deși nu pot dovedi o implicare personală a lui Vladimir Putin. Autoritățile Federației Ruse, dar și Trump au respins în repetate rânduri acuzațiile.

193
Tagurile:
acuzații, fals, cibernetic, război, Guccifer, Rusia, SUA
Tematic
Jurnalist român: ”Guccifer mi-a confirmat. Viața sa e în pericol la Rahova!”
Guccifer: "Hillary este Înaltă Preoteasă". Fox News confirmă.

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

82
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

82
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...