Santa-Claus

Santa Claus a jefuit un magazin din Batumi

23
(reînnoit 10:07 04.01.2017)
Într-un oraș din Georgia un bărbat deghizat în Santa-Claus a jefuit un supermarket, de unde a sustras 15 mii de dolari.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Un bărbat îmbrăcat într-un costum de Santa Claus a prădat un magazin din orașul georgian Batumi, în seara de Revelion, de unde a sustras bani într-o sumă chivalentă a 15 mii de dolari, scrie RIA Novosti.

Martorii oculari au declarat că bărbatul, îmbrăcat în costum de Santa Claus, a bătut la ușa magazinului și a cerut să-i i se deschidă, pentru ai felicita pe angajați cu ocazia Revelionului.

„Întâi de toate am fost felicitați cu ocazia Anului Nou, după care am fost amenințați cu un pistol. Am fost somați să scoatem toți banii care erau în casă. Din casa magazinului a fost sustrasă suma de 40 de mii de lari (echivalentul a 15 de mii de dolari)", a declarat un angajat al magazinului.

După cum relatează de televiziunea georgiană "Rustavi 2", jaful a avut loc în seara zilei de 31 decembrie la un supermarket din centrul orașului. Conform informațiilor oferite de Ministerul de Interne al Georgiei, a fost deschis un dosar penal, dar persoana suspectă deocamdată nu a fost identificată.

23
Tagurile:
Batumi, Santa Claus, Georgia, Santa Claus, Batumi, Georgia
Tematic
Un copil a murit în brațele lui Santa Claus

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

26
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

27
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...