Imigranți sirieni

Sondaj: peste 70 la sută din germani vor revizuirea politicii migraționiste

42
(reînnoit 12:07 25.12.2016)
Majoritatea germanilor își doresc o schimbare a politicii migraționiste și a politicii de securitate, arată datele celui mai recent sondaj.

CHIȘINĂU, 25 dec —Sputnik. Majoritatea germanilor susțin solicitarea cancelarului Bavariei, Horst Seehofer, de revizuire a politicii în domeniul migrației și a securității după atentatul de la Berlin, relevă datele unui sondaj, anunță RIA Novosti.

Potrivit datelor unui sondaj efectuat de publicația Bild am Sonntag, în jur de 68 la sută din nemți se pronunță în favoarea adoptării unor noi măsuri, iar 30 la sută se pronunță împotrivă. Peste 80 la sută din respondenți se pronunță pentru intensificarea supravegherii video spațiilor publice.

Sondajul a fost efectuat la 21 decembrie, pe un eșantion de 500 de persoane.

La 19 decembrie, un camion a pătruns într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, strivind mai multe persoane, dintre care 12 au decedat, iar 48 au fost grav rănite. Autoritățile germane au declarat că e vorba de un atentat terrorist. Potrivit agenției Reuters, atacul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.

Cancelarul Bavariei a declarant că autoritățile germane sunt "obligate să redefinească politica în domeniul migrației, precum și politica de securitate".

42
Тема:
Alegerile parlamentare din Germania 2017 (16)

Загрузка...