Coreea de Nord

Război în Peninsula Coreeană?

60
(reînnoit 11:34 23.12.2016)
Coreea de Nord consideră sancțiunile impuse de ONU, începând cu luna noiembrie curent, drept o declarație de război.

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Coreea de Nord avertizează că este posibil un noi război în Peninsula Coreeană, din cauza faptului că Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție ce prevede noi sancțiuni împotriva Phenianului. Un asemenea anunț a fost lansat de Ministerul de Externe al Republice Populare Democratice Coreene și a fost difuzat de Agenția centrală de presă nord-coreeană, relatează RIA Novosti.

„În condițiile când nu există un mecanism juridic de prevenire a unui război sau a unui conflict militar, decizia adoptată de către Consiliul de Securitate al ONU prin aplicarea de noi sancțiunipoate fi calificată drept o declarație de război. Considerăm că războiul este inevitabil”, se spune în declarația respectivă.

Ministerul de externe nord-coreean mai menționează în declarație că SUA și alte țări au fost inițiatorii acestei rezoluții și va trebui să își asume repercusiunile.

Pe 30 noiembri ecurent, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o nouă rezoluție împotriva Coreei de Nord, drept răspuns la testările nucleare efectuate în luna septembrie. În rezoluție este menționat că se interzice colaborarea cu Coreea de Nord în câteva domenii, va extinde sancțiunile împotriva unor persoane fizice și juridice și va restricționa introducerea în această țară a unor mărfuri.

În același timp, Phenianul a declarat că va continua programul său nuclear, atâta timp cât există amenințarea din partea SUA.

60
Tagurile:
Consiliul de Securitate, Consiliul de Securitate, ONU, Coreea de Nord
Tematic
Coreea de Nord a amenințat SUA cu un atac nuclear

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

35
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

58
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

58
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...