NATO

România va găzdui noi trupe americane

169
(reînnoit 14:06 15.12.2016)
În această perioadă se fac pregătiri pentru cea mai mare deplasare de trupe americane din ultimii 20 de ani. Forţele americane vor urma să ajungă în Europa de Est, deci şi în România, pentru a se antrena cu aliaţii europeni.

BUCUREŞTI, 15 dec — Sputnik. În această perioadă se pregăteşte cea mai mare deplasare de trupe americane din ultimii 20 de ani, astfel, tancuri, maşini de luptă blindate şi 4.000 de soldaţi vor ajunge în Europa de Est, deci şi în România, potrivit digi24

Forţele armate americane vor ajunge la sfârşitul lunii ianuarie, unde se vor antrena cu aliaţii europeni şi vor testa viteza de mobilizare.

Birgada care va pleca în Europa este compusă din peste 2.000 de echipamente militare. Doar cele 80 de tancuri Abrams cântăresc 50 de tone fiecare.

„Grupul meu este format din tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley. O să avem şi elemente de artilerie care vin în completare. În acelaşi timp, o să avem cu noi ingineri, constructori de poduri. Vor staţiona la Mihail Kogălniceanu şi se vor roti în zonă, probabil la Novo Selo, Bulgaria", a declarat locotent colonelul Jason Sabat, comandantul batalionului trimis în România şi Bulgaria.

Acesta se va muta pentru nouă luni în România. Alţi colegi de-ai lui vor ajunge în Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Ţările Baltice.

Americanii vor aduce cu ei şi 200 de bucătari şi sute de containere cu obiecte personale.

169
Tagurile:
Soldați americani, SUA, Trupe militare, Europa de Est, România
Tematic
Scenariu de groază: Bază NATO la Chișinău și război civil în Moldova
Oficial: Rusia va răspunde „corespunzător” la prezenţa NATO în Marea Neagră"
NATO este gata să îşi consolideze poziţiile în Europa de Est
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

114
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
114
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

84
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

84
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...