Jens Stoltenberg, Secretarul General NATO

NATO este gata îşi consolideze poziţiile în Europa de Est

52
(reînnoit 18:24 08.12.2016)
Jens Stoltenberg a declarat că Alianţei Nord-Atlantică este gata să îşi consolideze poziţiile în Europa de Est, mai ales în Ţările Baltice

Chişinău, 8 dec. — Sputnik. NATO este gata, în caz de necesitate, să îşi sporească prezenţa militară în Europa de Est drept răspuns la consolidarea capacităţii militare a Rusiei, a declarat astăzi Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO.

„Constituirea batalioanelor multinaţionale în Ţarile Baltice şi Polonia şi a subdiviziunilor de integrare a forţelor militare este realizat cu scopul asigurării colaborării şi coordonării forţelor militare estoniene, lituaniene, letone şi poloneze. Aceste subdiviziuni se vor ocupa cu planificarea şi organizarea logistică", a declarat Stoltenberg după întâlnirea avută cu preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid.

Conform deciziei luate la Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie, ţările membre ale Alianţei au decis să înfiinţeze în 2017 patru batalioane multinaţionale care vor fi dislocate în Polonia şi Ţările Baltice pentru a „tempera" politica Rusiei.

Autoritățile de la Moscova au declarat în mai multe rânduri că Rusia nu prezintă o ameninţare pentru nimeni însă nu va ignora acţiunile a celor ţări care îi vor afecta interesele naţionale.

Ministerul Apării al Federaţiei Ruse consideră că ameninţările la adresa securităţii statelor europene este rezultatul politicii militare pe care o promovează SUA în ultimii zece ani.

Ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov, a subliniat că Rusia nu își dorește o confruntare cu NATO şi SUA, dar este gata în orice situaţie să se apare.

52
Tagurile:
Rusia, NATO, NATO, Kersti Kaljulaid, Jens Stoltenberg, Serghei Lavrov
Tematic
NATO trebuie să renunţe la mitul despre „agresiunea rusească”

Загрузка...