Bank card

Bancomatele din Israel, prădate de hoții din România și Republica Moldova

154
(reînnoit 17:49 09.12.2016)
Israelul este invadat de grupări de hoți din România și Republica Moldova, care se specializează pe furturile banilor din bancomate prin falsificarea cardurilor bancare.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. În Israel și-au început turneele de Crăciun hoții de bancomate din România și țările din Europa de Est, anunță portalul Walla. Doi cetățeni ai României au fost reținuți în timp ce extrăgeau bani din câteva bancomate din Tel-Aviv cu ajutorul a 22 de carduri bancare false. Datele pentru fabricarea cardurilor au fost obținute în rezultatul activității grupului de hoți în orașul Haifa.

Potrivit publicației, instanța de judecată a prelungit arestul celor doi cetățeni români, care au extras câteva mii de shekeli. Avocații învinuiților au declarat că speră la o decizie de extrădare a românilor, așa cum s-a procedat și în cazurile anterioare.

Activizarea grupărilor specializate pe fabricarea cardurilor bancare false și extragerea banilor din bancomate este legată de perioada sărbătorilor de iarna și deschiderea sezonului turistic. Doar în ultimele zile, poliția a reținut trei grupări de hoți cu stagiu. Organele de forță afirmă că majoritatea dintre aceștia provin din România, Republica Moldova și Ucraina.

Hoții acționează în două-trei grupuri, fiecare din acestea asumându-și câte o funcție.

Pentru fabricarea cardurilor bancare false, răufăcătorii introduc așa-numite "burete" (dispozitivul de copiere) în fanta bancomatului. În afară de aceasta, în unele bancomate sunt instalate camere video miniaturale, care permit înregistrarea la rezoluție înaltă a datelor de intrare necesare pentru fabricarea unui card fals.

După aceasta, alte grupări criminale, cu ajutorul cărților de credit false, extrag banii din bancomate.

154
Tagurile:
Bancomate, Furt, Republica Moldova, România, Israel
Tematic
NEWS ALERT: Noi metode de spargere a bancomatelor

Загрузка...