Barack Obama

Obama a recunoscut apariția ISIS se datorează unor greșeli ale SUA

71
(reînnoit 10:57 07.12.2016)
Președintele american Barack Obama a recunoscut că ascensiunea ISIS se datorează greșelilor admise de administrația americană în timpul invaziei în Irak în anul 2003.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Președintele SUA, Barack Obama, consideră că în lupta lor împotriva Statului Islamic nu s-au admis greșelile care au fost făcute în anul 2003, în timpul invaziei în Irak, transmite RIA Novosti.

"Când am luat deciziile cu privire la răspunsul pe care îl vom da, am renunțat la acele greșeli pe care le-am admis în perioada invaziei din 2003, care au ajutat la ascensiunea organizațiilor ce au devenit ulterior ISIS", a declarat Obama în timpul unui discurs ținut în Florida.

El a menționat că accentul de bază în anul 2014, s-a pus și se pune și acum pe sprijinul "guvernului de unitate națională" din Irak, care luptă împotriva ISIS. În afară de aceasta, a reamintit Obama, SUA a creat o coaliție din peste 60 de țări, inclusiv cu vecinii Irakului.

"Am declanșat o luptă împotriva teroriștilor în Siria și Irak, însă nu cu ajutorul batalioanelor americane, ci cu ajutorul formațiunilor locale pe care le-am susținut cu ajutorul tehnicii, consilierilor și trupelor speciale", a declarat președintele.

El a mai menționat că, coaliția a efectuat peste 16 mii de lovituri aeriene asupra pozițiilor teroriștilor, zeci de mii de luptători locali au primit ajutor, iar ISIS a pierdut peste jumătate din teritoriile controlate, inclusiv unele orașe.

SUA și aliații săi efectuează din 2014 operațiuni împotriva ISIS în Irak și Siria. În Siria aceste operațiuni au loc fără acordul guvernului legal.

71
Tagurile:
Irak, Barack Obama, Siria, SUA, Barack Obama, Irak, SUA, Siria
Beirut

Spitalele din Beirut sunt supraaglomerate cu răniți: Situația e catastrofală - ministru

12
Ministru din Liban spune că situația este catastrofală, iar spitalele din Beirut sunt supraaglomerate cu răniți, în urma exploziei din capitala Libanului

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik. Potrivit ministrului Sănătății din Liban, situația din capitală este agravată de criza coronavirusului. O explozie uriașă a omorât ieri cel puțin 78 de persoane și a rănit câteva mii de oameni în capitala Libanului, provocând haosul în oraș, arată Sputnik

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
video, spitale, explozie, Beirut

Загрузка...
Explozie la Beirut

VIDEO, live: Urmările exploziei de la Beirut - ar mai putea fi oameni sub dărâmături

74
O explozie uriașă a devastat marți capitala libaneză, rănind mii de oameni și distrugând părți ale orașului.

Cauza exploziei este cercetată, însă, conform rapoartelor preliminare, 2.750 de tone de azotat de amoniu, un material chimic extrem de exploziv, au fost depozitate într-un depozit portuar fără măsuri de siguranță.

Urmăriți imagini video de la portul Beirut, după ce o explozie fatală a curmat viața a circa 100 de persoane și a rănit mii în oraș. Cauza principală a exploziei rămâne necunoscută, însă, autoritățile au declarat că vor anunța rezultatele unei investigații în zilele următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
video, explozie, Beirut

Загрузка...