Norbert Hofer

Austria: Norber Hofer vrea o alianță cu Rusia și atacă politica lui Merkel

41
(reînnoit 10:33 05.12.2016)
Candidatul de extremă dreapta în alegerile prezidențiale din Austria, Norbert Hofer, își dorește relații mai strânse cu Vladimir Putin, după ce a acuzat cancelarul german Angela Merkel că a adus pagube Europei, acuzând-o de promovarea unei politici migraționiste falimentare.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Hofer este candidatul formațiunii populiste și anti-imigrație, Partidul Libertății din Austria și şi-a făcut publică pozițiia în timpul dezbaterilor cu fostul președinte al Partidului Verzilor, Alexander Van der Bellen, scrie publicația britanică Sunday Express.

Candidatul de dreapta a declarat că pledează pentru o relație mai apropiată cu țările din Europa de Est și o cultivare a bunelor relații cu Moscova.

"Ea (Merkel n.r.) a provocat daune considerabile Europei atunci când a deschis frontierele pentru refugiați, iar ca rezultat sute de mii de refugiați, inclusiv teroriști, au pătruns în Austria", a declarat acesta.

Cu toate acestea, el respinge idea părăsirii Uniunii Europene, afirmând că se va concentra pe o dezvoltare pozitivă a blocului.

Astăzi, 4 decembrie, în Austria au loc alegeri repetate, după ce Curtea Constituțională a anulat rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

41
Tagurile:
Alexander Van der Bellen, Alegerile prezidențiale, Alexander Van der Bellen, Norbert Hofer, Austria

Загрузка...