Exerciții militare

Rusia, în alertă de luptă. Ucraina începe exercițiile de lansare a rachetelor

450
(reînnoit 14:50 01.12.2016)
Navele ruse de război din Flota Mării Negre au ocupat poziții de luptă în largul Peninsulei Crimeea în urma exerciţiilor de lansare a rachetelor pe care Kievul le-a început în apropiere de granița cu Rusia.

BUCUREŞTI, 1 dec — Sputnik. Joi dimineaţă, preşedintele ucrainian Petro Poroşenko a declarat că a primit rapoartele despre succesul lansărilor de rachete efectuate în largul Mării Negre, în spaţiul aerian ucrainean, relatează Sputnik International.

Şeful statului ucrainean a precizat că, indiferent de declaraţiile Moscovei, exerciţiile militare vor continua.

"Vreau să subliniez că lansările au loc în largul mării, în spațiul aerian ucrainean, în deplină conformitate cu dreptul internațional. Lansările vor continua, indiferent de declarațiile Moscovei", a declarat Petro Poroşenko.

Liderul de la Kiev a menţionat că motivul pentru care Ucraina efectuează aceste exercitii este necesitatea de a fi pregătiţi pentru orice invazie la scară largă din partea Rusiei.

Potrivit lui Vladimir Kryzhanovsky, șeful serviciului de presă al Armatei ucrainene, în cadrul exercițiilor au fost testate rachete cu rază medie S-300.

"Scopul exercițiului este de a câștiga experiență în utilizarea acestor sisteme de rachete anti-aeriene, de a verifica calitatea rachetelor care au fost reparate, precum și pentru a îmbunătăți abilitățile unităților anti-aeriene", a spus Vladimir Kryzhanovsky.

Kryzhanovsky a spus că din partea Rusiei nu a existat niciun răspuns. El a menționat că rachetele vor ajunge la 30 de kilometri de spațiul aerian al Peninsulei Crimeea. Rachetele sunt lansate de la aproximativ 90 de kilometri de coastele Crimeii.

Ministerul rus de Externe a declarat, joi, că exerciţiile de testare a rachetelor pe care le efectuează Ucraina sunt un "precedent periculos". Flota rusă din Marea Neagră este în alertă în vestul Peninsulei Crimeea. Agenția rusă de aviație a declarat că exercițiile Kievului încalcă o serie de legi și acorduri internaționale, menționând că acestea nu au fost coordonate cu Moscova.

"Navele de război din Flota Mării Negre, integrate în sistemul de apărare aeriană a regiunii militare de Sud, au luat poziție în largul coastei de vest a Crimeii. Apărarea aeriană este în stare de alertă maximă", a declarat o sursă din Armata rusă.

Ucraina a anunțat că exercițiile din apropierea peninsulei vor afecta zborurile aviației civile și de stat la începutul acestei săptămâni, avertizând că nu vor fi în siguranță. Rusia a cerut autorităților de la Kiev să se abțină de la exerciții, dar nu a primit niciun răspuns.

450
Tagurile:
Rachete, Exerciții militare, Ucraina, Flotă, Militari ruși, Alertă, Armata, Petro Poroșenko, Ucraina, Rusia
Tematic
Războiul din Ucraina riscă să reizbucnească. Ce se întâmplă în Donbas

Загрузка...