Donald Trump

Electorii din Colorado încearcă împiedice alegerea lui Trump

152
(reînnoit 14:11 01.12.2016)
Electorii din statul Colorado intenționează să convingă electorii republicani să opteze pentru o candidatură republicană alternativă sau să blocheze alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Membrii colegiului de electori din statul Colorado au înființat o organizației politică necomercială, care își propune împiedicarea alegerii oficiale a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, anunță RIA Novosti, cu referire la publicația Hill.

Electorul democrat Michael Baca a depus documentele necesare la oficiul secretariatului statului Colorado pentru înființarea grupului "Electorii din Hamilton". În acest fel, grupul va putea colecta donații în scopuri politice din partea persoanelor fizice, corporații și sindicate.

Potrivit sursei citate, scopul organizației constă în convingerea electorilor din partea republicanilor și democraților fie să promoveze un candidat republican de alternativă la funcția de președinte, fie să blocheze alegerea noului șef al statului.

„În realitate, mă pronunțam împotriva colectării de fonduri, preferând să o facem în mod firesc… Însă au apărut persoane care au început să ne expedieze bani prin intermediul site-ului nostru”, a declarat Baca.

Acesta a anunțat că organizației lor i s-au alătura câțiva electori democrați și un republican, iar în prezent au loc negocieri cu patru republicani.

În acest context publicația citată subliniază că în 29 de state electorilor din SUA le este interzis să voteze contrar opțiunii alegătorilor.

Procedura finală de alegere a președintelui SUA va avea loc pe 19 decembrie, când colegiul de electori, delegați de alegătorii americani, urmează să confirme alegerea noului șef al statului.

În cazul în care niciun candidat nu va reuși să obțină cel puțin 270 de voturi, conform constituției SUA, alegerea președintelui va trece în competența Congresului american.

152
Tagurile:
Democrați, Republicani, Colorado, Electori, Donald Trump, Alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, Colorado, SUA
Tematic
Trump își consolidează victoria. Vezi câte voturi a obținut în Michigan
Trump își pregătește vizita la Moscova

Загрузка...