Târgoviște

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în Uzbekistan

131
(reînnoit 12:58 01.12.2016)
Ambasada României de la Tașkent a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale a României, la care au fost invitați oameni de cultură, funcționari de stat și jurnaliști din Uzbekistan.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Ambasada României în Uzbekistan a organizat o recepție solemnă pentru reprezentanții corpului diplomatic, oameni de cultură și mass-media din Tașkent, cu ocazia celei de a 98-a aniversare a Marii Uniri din 1918, anunță Sputnik Uzbekistan.

Guvernul Uzbekistanului a fost reprezentat de ministrul economiei Galina Saidova.

În discursul său ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Uzbekistan, Romeo Stanciu, a menționat că 1 decembrie, Ziua Națională a României, „exprimă realizarea și aspirațiile câtorva generații de români spre libertate, unitate și demnitate națională, reprezintă voința poporului român, realizată printr-o decizie cu caracter plebiscitar”.

Ambasadorul a exprimat condoleanțe poporului uzbek în legătură la decesul primului președinte, Islam Karimov.

„Pentru România Uzbekistanul reprezintă un prieten și un partener important în Asia Centrală. În iunie 2016 s-au împlinit 20 de ani de la semnarea Acordului de prietenie și cooperare între România și Uzbekistan, iar în acest an, baza normativ-legală a relațiilor noastre a fost completată cu un nou document de cooperare”, a menționat Stanciu.

Potrivit lui în decursul a două decenii de colaborare cele două state au acumulat experiență de interacțiune și au obținut rezultate semnificative, care vor deveni un fundament pentru activizarea relațiilor bilaterale și multilaterale.

„În acest fel anul 2017 anunță o nouă agenda de contacte în relațiile noastre bilaterale”, a subliniat diplomatul.

131
Tagurile:
Tașkent, Ambasada României, Uzbekistan, Ziua Națională a României, 1 decembrie, România, Uzbekistan
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

85
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

85
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...