Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene

Funcționarii UE, mai bogați cu 18 milioane după primirea de bonusuri festive

37
Bruxelles-ul a alocat 18 milioane de euro pentru oficialii UE, care vor primi o creștere salarială antedatată de 3,3 la sută, sumă care se va adăuga la lefurile lor pentru decembrie. Ce salariu anual va avea președintele Comisiei Europene.

BUCUREȘTI, 29 nov — Sputnik. Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, va primi o mărire de salariu de 15.543 euro pe parcursul anului viitor, incluzând 5.200 euro sumă restantă, potrivit The Times

Creșterea este de aproape șapte ori mai mare decât rata inflației, care a fost de 0,5 la sută în UE, și este mai mare decât creșterea de 1,8 la sută prezisă anul trecut.

Alți comisari europeni, precum Günther Oettinger, care a fost amestecat într-un scandal de rasism, va băga în buzunar o sumă forfetară de 4.224 euro.

Datorită creșterii salariale, salariul anual al lui Juncker va ajunge la 324.377 euro, sumă care este completată de o indemnizație de expatriere de 48.656 de euro pe an, ca recompensă pentru faptul că fostul prim-ministru al Luxemburgului este nevoit să locuiască în Bruxelles în cea mai mare parte a săptămânii.

Remunerarea comisarilor obișnuiți, printre care Sir Julian King, se va ridica la 276.437 euro pe an, la aceasta adăugându-se o indemnizație de expatriere de 41.465 € și alte beneficii.

„O altă creștere salarială grasă pentru Juncker și camarazii lui eurocrați de la Bruxelles. UE este opusul unei meritocrații având în vedere că oamenii din structurile ei sunt recompensați pentru eșec", a declarat Nigel Farage.

37
Tagurile:
Funcționari europeni, Bonusuri, Günther Oettinger, Jean-Claude Juncker, Comisia Europeană, Remunerare, Salarii, Bani, Comisia Europeană, Günther Oettinger, Jean-Claude Juncker, Uniunea Europeană
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

39
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

39
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

60
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

60
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...