Cutremur în Japonia

(VIDEO) Cutremur de 7,3 grade în Japonia. Pericol de tsunami

242
(reînnoit 13:55 22.11.2016)
Un cutremur de 7,3 grade a avut loc în Japonia în această dimineață. Autoritățile au anunțat pericol de tsunami, care ar putea ajunge la 3 metri.

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Un seism cu magnitudinea de 7,3 grade a avut loc marți, la ora locală 05.59, pe coasta de Est a Japoniei. Autoritățile au anunțat pericol de tsunami, care ar putea ajunge la o înălțime de până la 3 metri, transmite RIA Novosti.

Deocamdată, înalțimea tsunami nu a depășit 90 de centimetri. 

Potrivit serviciului meteo, epicentrul se află în ocean, în apropierea de prefectura Fukusima, unde în anul 2011 a avut loc un accident la centrala atomoelectrică Fukushima —1, cauzat de un cutremur de pământ.

Agenția Kyodo transmite că seismul nu a provocat anomalii la centrala atomoelectrică. Mișcările scoarței terestre au fost resimțite și în Tokyo.

În anul 2011, în Japonia a avut loc un cutremur de 9.0 grade, care a provocat un tsunami de o înălțime de 15 metri. Valul a inundat patru din cele șase reactoare nucleare ale centralei atomice Fukushima-1, afectând sistemul de răcire, ceea ce a dus la explozia hidrogenului și topirea zonei active. Accidentul de la Fukushima a devenit una din cele mai mari catastrofe din istorie după cea de la Cernobâl.

242
Tagurile:
azi, Fukushima, tsunami, Japonia, Victime, Alertare seismică, Seism, Cutremur, Japonia

Загрузка...