John Kerry și Serghei Lavrov

Lavrov și Kerry s-au întâlnit pentru prima dată după alegerile din SUA

37
(reînnoit 12:35 18.11.2016)
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, s-au întâlnit în noaptea de joi spre vineri la Lima, statul Peru, în marja summitului APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation).

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Ministrul rus de externe a sugerat că pot exista unele progrese în discuțiile SUA-Rusia privind situaţia din Siria, dar procesul de a conveni în mod clar asupra diferențierii dintre teroriști și opoziția siriană rămâne imposibil de realizat, scrie Sputnik International.

Serghei Lavrov a numit întâlnirea "productivă", în timp ce John Kerry a descris-o ca fiind "constructivă". Moscova este consternată că Washingtonul pare să susţină Frontul Al-Nusra, în ciuda faptului că Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit că grupul este terorist.

"Contactele aduc unele rezultate, dar totul depinde de aceeași chestiune, motivul pentru care americanii nu și-au îndeplinit acordurile bilaterale, adică diferențierea între așa-numita opoziție moderată și Jabhat al-Nusra. Dar, cu toate acestea, vom încerca să găsim o cale de ieșire din această situație. Cred că John Kerry este sincer interesat de acest lucru", a declarat Lavrov.

Discuţia dintre Serghei Lavrov şi John Kerry a avut loc la Lima, în Peru, cu ocazia Summitului de Cooperare Economică Asia — Pacific.

După cum Obama se pregătește să plece de la Casa Albă, Serghei Lavrov speră că bunul simț va prevala la Washington, și a spus că, în calitate de președinte ales, Donald Trump va avea responsabilitatea relațiilor dintre Rusia și SUA.

Joi, presedintele SUA, Barack Obama, a declarat că spera ca Trump să nu fie de acord cu Rusia în probleme ce încalcă normele internaţionale pe termen lung.

37
Tagurile:
Miniștri de externe, Relațiile ruso-americane, Întâlnire, John Kerry, Serghei Lavrov, Rusia, SUA, Ucraina, Siria
Tematic
Lavrov: Occidentul împiedică edificarea unei lumi multipolare
Lavrov: SUA vrea să impună Europei livrările de gaz lichefiat

Загрузка...