Razor wire is seen in front of an EU sign during a protest against barbed wire fences along the border crossing between Slovenia and Croatia in Brezovica pri Gradinu, Slovenia

Avertisment adresat preşedintelui Klaus Iohannis

615
România este guvernată de grupuri de interese din afara ţării, se duce o politică antinaţională, iar una dintre soluţii ar fi valorificarea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

BUCUREŞTI, 17 nov — Sputnik. Românii se simt abandonați în propria lor patrie, sunt ignorați, disprețuiți și insultați de cei care trăiesc din salarii de mii de euro și care își duc copiii la școli private din Bruxelles, au domiciliile și se tratează la spitale în străinătate, transmite secretarul general al Partidului Forţa Naţională, Mircea Găinuşă, în scrisoarea deschisă către preşedintele Klauss Iohannis.

Astfel, în scrisoare sunt menţionate problemele Uniunii Europene şi ale României.

„România este guvernată la această oră de grupuri de interese din afara țării. Este vorba de acele ONG-uri care promovează o politică antinațională, finanțând entități si persoane, impunând în mod ocult prim-miniștri și miniștri", scrie Mircea Găinuşă în scrisoarea adresată preşedintelui Iohannis.

Se cere, totodată, oprirea totalitarismului european, a politicilor antieconomice și antisociale impuse din afara țării, precum şi politica "partenerilor internaționali" de impunere a standardelor proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale națiunii române.

În ceea ce priveşte securitatea Uniunii Europene şi relaţia cu Federaţia Rusă, în scrisoarea deschisă se precizează că România nu ar trebui să desconsidere o ţară precum Rusia.

„Din perspectiva relațiilor cu Rusia, atitudinea de rigiditate invocată de anumite voci ca fiind cea mai potrivită va aduce cu siguranță consecințe negative României. Cu toate că este membru al NATO și UE, România nu se poate ascunde în spatele acestui statut pentru a desconsidera o țară precum Rusia, ci trebuie să-și valorifice din punct de vedere geostrategic poziționarea ca frontieră estică a UE și NATO, iar nu să fluture steagul războiului la Marea Neagră", scrie Mircea Găinuşă.

Acesta încheie prin îndemnul adresat preşedintelui Klaus Iohannis de a nu rata şansa de a deveni român chiar dacă nu are sânge albastru.

615
Tagurile:
UE, Klaus Iohannis
Tematic
Martin Schulz: relațiile dintre UE și SUA vor deveni mai complicate

Загрузка...