German Chancellor Angela Merkel stands during the playing of Germany's national anthem during a welcome ceremony at the Planalto Presidential Palace, in Brasilia, Brazil, Thursday, Aug. 20, 2015

Merkel va candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei

12
Potrivit unor informații, Angela Merkel a discutat pregătirea de campania electorală cu Peter Tauber, secretarul general a Uniunii Creștin-Democrate și cu directorul executiv al partidului, Klaus Schüler.

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Politicianul și membru al Uniunii Creștin-Democrate, Norbert Roettgen a declarat că liderul partidului, Angela Merkel va candida pentru cel de-al patrulea mandat al șefului executiv german.

"Ea urmează să candideze pentru funcția de cancelar, fiind pregătită să contribuie la consolidarea unei ordini mondiale liberale", a declarat acesta jurnaliștilor.

Merkel a preluat mandatul de cancelar în anul 2005. În luna august al anului trecut, cotidianul Spiegel afirma,, cu referire la propriile surse, că Merkel ar intenționa să candideze în anul 2017 pentru un nou mandat de șef al guvernului federal german.

Potrivit publicației, Merkel ar fi discutat pregătirea campaniei electorale cu secretarul de stat al Uniunii Creștin-Democrate, Peter Tauber și directorul executive Klaus Schüler.

Germania suferă de un deficit de lideri

În opinia șefului Centrului de Studii Germane a Institutului European din cadrul Academiei de Științe a Rusiei, expertul Vladislav Belov, Germania suferă de un deficit de lideri.

"Merkel continuă să fie principalul candidat pentru funcția de cancelar federal, iar domnul Roettgen doar a provocat opinia publică la discuții în această problemă", consider Belov.

În același timp, acesta a menționat că trebuie să așteptăm decizia partidului de înaintarea ei oficială, pentru că candidatura acesteia depinde anume de CDU, al căruia accept așteaptă Merkel.

"Domnia sa nu are adversari, însă acceptul ei se află sub semnul întrebării. Eu cred că ea va accepta să rămână în funcția de cancelar federal. Să nu uităm că e nevoie de aprobarea ei personală, nu de decizia partidului", a specificat analistul.

El a menționat că "ea este acum nepopulară, electoratul a acumulat sentimente de oboseală față de Merkel, însă nu există o altă alternativă". "Da, ea ar trebui să plece, însă, deocamdată, nu există o altă candidatură pentru această funcție", a adăugat el.

De aceeași opinie este și colaboratorul științific al Centrului de Studii Germane al Institutului European din cadrul Academiei de Științe din Rusia, Aleksandr Kamkin.

"Nu aș exclude faptul că Merkel va deveni din nou cancelar, spre surprinderea multora, odată ce în Germania poate fi observat un deficit de politicieni charismatici", a menționat Kamkin.

În același timp, el a subliniat că totul depinde de rezultatul alegerilor legislative din anul 2017.

În cazul în care coaliția dintre Uniunea Social-Creștină (CSU) și CDU va rămâne la putere, există puține șanse de înaintare a unui alt candidat.

Acesta a mai menționat că propunerea ministrului Afacerilor Externe, Fank-Walter Steinmeier pentru funcția de președinte al țării a eliberat calea liderului CDU, iar vicecancelarul Sigmar Gabriel nu reprezintă o figură atât de evidențiată cum e în cazul lui Merkel sau șeful diplomației germane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

12
Tagurile:
Cancelar, Guvernul, Angela Merkel, Germania, Angela Merkel, Germania
Тема:
Alegerile parlamentare din Germania 2017 (16)

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

71
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

43
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

0
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...