Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Presa britanică: Discuția Trump Putin a provocat panică la Bruxelles

2012
(reînnoit 13:18 15.11.2016)
Discuția telefonică între președintele Rusiei Vladimir Putin și președintele ales al SUA Donald Trump creionează o nouă epocă în relațiile ruso-americane și a provocat o panică între liderii UE, scrie Daily Express, citat de RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Trump a declarat că va urmări personal ca cele două mari puteri, care au concurat în trecut, să poată ajunge la o cooperare constructivă. În cadrul discuției, republicanul a promis că vor exista interacțiuni mai strânse în problemele internaționale, marcând în acest fel o încălzire a relațiilor dintre Moscova și Washington, scrie publicația.

Această discuție, care a purtat un caracter jovial și pacificator, demonstrează că Rusia a reușit să iasă din umbră și acum ocupă un rol-cheie pe arena internațională, subliniază autorul articolului.

O astfel de evoluție îngrijorează Bruxelles-ul, care are temeri tot mai mari că noua administrație americană ar putea să mute politica europeană pe ultimul plan.

Liderii UE înțeleg că o consolidare a relațiilor dintre Moscova și Washington va fi în defavoarea celor care promovează o direcție antirusească, scrie publicația.

Sentimentele de frică a Bruxellesului se manifestă și prin atacurile în adresa lui Trump, care s-au întețit după anunțarea rezultatelor alegerilor din SUA. Spre exemplu, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că alegerea magnatului la postul de președinte al SUA "reprezintă o amenințare pentru securitatea globală". Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească de cel mai sumbru scenariu: dacă SUA își va schimba poziția în ceea ce privește Crimeea, după învestirea lui Trump, relațiile dintre Washington și Bruxelles s-ar putea răci.

2012
Tagurile:
Jean-Claude Juncker, Vladimir Putin, Vladimir Putin, SUA, Federația Rusă
Tematic
Herzog: la începutul anului viitor am putea asista la un summit Trump-Putin
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

27
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

27
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...

Calea spre pace: Cum ajută Rusia locuitorii din Nagorno-Karabah

91
Locuitorii din autoproclamata republică Nagorno-Karabah revin la o viață normală. Ei sunt ajutați de trupele rusești de menținere a păcii și specialiștii Ministerului Situații Excepționale din Rusia.

Trupele inginerești ajută la curățarea drumurilor și restabilesc circulația rutieră, geniștii continua să se ocupe de deminare a zonei în care s-au desfășurat acțiuni militare și de eliberarea teritoriilor de dispozitive explozibile.

Salvatorii aduc în regiune tehnică specială, materiale de construcții și ajutoare umanitare. Ce ajutoare mai oferă Rusia regiunii Nagorno-Karabah, aflați în materialul video, realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Rusia, Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah
VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

Загрузка...