Prim-ministrul Franței Manuel Valls

Avertismentul premierului francez: „Terorismul islamist va lovi din nou"

33
(reînnoit 17:05 12.11.2016)
La un an după atentatele sângeroase care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, prim-ministrul francez, Manuel Valls, a publicat un articol în care avertizează că „terorismul islamist" va lovi din nou Franța.

BUCUREȘTI, 12 noi — Sputnik. În articolul publicat sâmbătă, care a fost preluat de mai multe publicații europene, premierul francez Manuel Valls se arată însă încrezător că, în cele din urmă, Europa „va învinge", potrivit dcnews.ro.

Premierul francez spune că terorismul „va lovi din nou", însă Franța are „toate resursele" pentru a rezista.

„La un an după 13 noiembrie (…), societățile noastre sunt îngrijorate. Noi le datorăm adevărul. Da, terorismul ne va lovi din nou. Dar avem toate resursele pentru a rezista și toată puterea de a învinge. Noi, europenii, vom învinge terorismul islamist", a scris el în articolul apărut în El Pais, La Repubblica, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Geneve și Die Welt.

Începând din ianuarie 2015, Franța, care participă la coaliția militară internațională împotriva grupării „Statul Islamic" în Irak și Siria, a fost lovită de mai multe atacuri jihadiste.

Manuel Valls s-a adresat și familiilor victimelor.

„Nu trece o zi fără să nu mă gândesc la cele 130 de victime din 13 noiembrie, la sutele de răniți și la toate celelalte victime ale terorismului… Mâine, Franța, unită… se va reculege", a scris Valls.

33
Tagurile:
Avertisment, Recidivă, Atacuri, Terorism, Manuel Valls, Franţa
Tematic
Frica de noi acte teroriste i-a forțat pe moldovenii din Franța să meargă la vot

Загрузка...