Sisteme antirachetă PATRIOT

SUA aduc sisteme antirachetă „Patriot” în România

309
(reînnoit 11:00 28.10.2016)
NATO doreşte să-şi perfecționeze apărarea antiaeriană şi aduc din Germania rachetele Patriot. În perioadă 5 - 10 noiembrie la Capul Midia se vor desfăşura exerciţii militare de amploare.

BUCUREŞTI, 28 oct — Sputnik. În această săptămână aproximativ 100 de militari din SUA au primit un ordin "șocant" pentru a muta un sistem de apărare antirachetă Patriot din Germania în România, pe calea ferată, în privinţa unui exercițiu comun, relatează agenţia Reuters

La exerciţiu vor participa circa 100 de militari români. Astfel de aplicații consolidează capacitatea de reacție rapidă, a spus generalul Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa.

„Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menține pacea este să ne consolidăm apărarea și să fim pregătiți în orice moment", a explicat acesta.

Exerciţiile militare commune se vor desfăşura la Capul Midia între 5 — 10 noiembrie. Nicholas Ontiveros, comandantul Delta Battery, a specificat că SUA îşi vor arăta viteza de reacţie.

„Sunt încântat de faptul că unitatea noastră a fost aleasă pentru această misiune. Am primit șansa unică de a ne arăta viteza de reacție și, când vom ajunge în România, viteza de interoperabilitate", a declarat acesta.

309
Tagurile:
Prezență militară, Sisteme Patriot, NATO, SUA, România
Tematic
"Am văzut doar vârful aisbergului", expert rus despre trupele NATO din România

Загрузка...