Siria

Trump: Clinton va începe al treilea război mondial în Siria

511
(reînnoit 12:02 26.10.2016)
Candidatul republican la presedinţia Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marţi că planul democratei Hillary Clinton pentru Siria "duce la al treilea război mondial" din cauza potențialului de conflict cu forțele militare ruse, înarmate nuclear.

BUCUREŞTI, 26 oct — Sputnik. Prioritatea politicii externe americane trebuie să fie lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, şi nu înlăturarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat Donald Trump în interviul de marţi acordat agenţiei Reuters

Trump a pus la îndoială modul în care Hillary Clinton va negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce aceasta l-a demonizat în ultimele confruntări electorale din America.

"O să ajungem la Al Treilea Război Mondial dacă o ascultăm pe Hillary când e vorba de Siria. Ar trebui să ne concentrăm asupra ISIS, nu asupra Siriei", a avertizat candidatul republican la prezidențiale.

Trump a spus Assad este mult mai puternic acum decât era în urmă cu trei ani. Clinton a cerut instituirea unei zone de interdicție aeriană în Siria pentru a-i proteja pe non-combatanți. Unii analiști se tem că protejarea acestor zone ar putea aduce Statele Unite în conflict direct cu avioanele de luptă rusești.

"Nu te lupți doar cu Siria, te lupți cu Siria, Rusia și Iran, bine? Rusia este o țară nucleară, dar o țară pentru care bombele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte țări care doar vorbesc", a avertizat Donald Trump.

Totodată, Trump a transmis Partidului Republican că dacă există unitate în interiorul partidului, alegerile din noiembrie nu vor fi pierdute.

511
Tagurile:
Alegeri prezidentiale SUA, Siria, Al treilea rzaboi mondial, Hillary Clinton, Donald Trump, SUA
Тема:
Războiul din Siria (399)
Tematic
Coaliția condusă de SUA distruge infrastructura și atacă civilii din Siria

Загрузка...