Militari

Italia, forţată lupte cu Rusia

1120
(reînnoit 16:49 19.10.2016)
Italia va desfășura trupe de-a lungul granițelor Rusiei, dând astfel dovadă că nu este un stat pe deplin independent, ci un aliat de mâna a II-a al Statelor Unite. În 2018 Italia va prelua comanda Forței de Reacție Rapidă a NATO în Marea Baltică.

BUCUREŞTI, 19 oct — Sputnik. Decizia de a desfășura 140 de militari italieni în Letonia a fost adoptată de summitul NATO de la Varșovia, în iulie, dar guvernului italian i-a luat trei luni să recunoscă acest lucru, a declarat expertul militar Mirkio Molteni pentru Sputnik International

Mai mult, expertul a menţionat că guvernul de la Roma a folosit aniversarea a 50 de ani a colegiului militar ca un pretext pentru a cere Secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, să anunţe această veste.

"Diferite partide de opoziție protestează împotriva acestui fapt și pe bună dreptate, dar guvernul pur și simplu pretinde că totul este în ordine. Ce se întâmplă, de fapt? Italia a declarat război Rusiei?", întreabă Mirkio Molteni.

El a menționat declarațiile repetate ale Romei în care se dorea menținerea dialogului cu Rusia, dar, de fapt, se pare ca Italia execută pur și simplu ordinele venite de la NATO și Statele Unite ale Americii.

"Ceea ce face ca această veste să fie atât de rea este că, în primul rând, Italia nu este un stat pe deplin suveran și, în al doilea rând, acest lucru pune Italia, care a fost întotdeauna un bun prieten al Rusiei, pe o poziţie de coliziune cu Moscova," a remarcat Molteni.

Acesta a mai precizat că NATO împinge Italia să-şi desfășoare trupele în țările baltice chiar dacă interesele ţării au fost în mod tradițional în Marea Mediterană și ar fi logic să rămână aşa. Prim-ministrul italian Matteo Renzi ar fi adus problema în fața Parlamentului, în contextul în care în 2018 Italia preia comanda Forţei de Reacţie Rapidă a NATO.

"Înseamnă că Italia rămâne în continuare un aliat de clasa a II-a al SUA și trebuie să pună în aplicare protocoalele secrete ale anilor 1950, cum ar fi Acordul Bilateral de Infrastructură (BIA) semnat în 1954?", a întrebat expertul.

Mirkio Molteni speră ca guvernul rus să-şi dea seama că Italia a fost forțată să acționeze în acest fel, la fel cum toată lumea știe că relațiile NATO-Rusia depind în mare măsură de rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

1120
Tagurile:
Dislocare, Frontieră, Trupe militare, Rusia, NATO, Italia
Tematic
NATO: Republica Moldova ar putea deveni următorul focar de război
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

117
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
117
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

88
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

88
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...