CIA

CIA pregăteşte un atac cibernetic împotriva Rusiei (raport)

158
(reînnoit 10:04 16.10.2016)
CIA planuieste un atac cibernetic "clandestin" împotriva Rusiei, ca răspuns la presupusele eforturi ale Moscovei de a influența alegerile din SUA împotriva lui Hillary Clinton. "Operațiunea la scară largă" este menită să „facă de râs" conducerea Rusiei.

BUCUREŞTI, 16 oct — Sputnik. Administrația Obama are în vedere o acţiune sub acoperire fără precedent împotriva Rusiei pentru presupusa ingerință în alegerile prezidențiale americane, au declarat pentru NBC News oficiali ai serviciilor secrete din SUA.

Foști și actuali oficiali ai CIA spun că au fost însărcinaţi cu furnizarea de opțiuni pentru Casa Albă şi au obţinut "teancuri de documente" împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a declarat că președintele Barack Obama cântăreşte posibilitatea unui "răspuns proporțional" împotriva Moscovei. Purtătorul de cuvânt John Earnest a declarat reporterilor că președintele decide cu privire la "opțiunile de răspuns" care probabil nu vor fi anunțate şi nici divulgate în prealabil.

Ca surse au declarat pentru NBC News, există "o divizie" la administrația Obama dacă este sau nu Capitol Hill ar trebui să se răzbune.

"Dacă cineva a decis "ne-am săturat de ruși", mai mult ca sigur putem face asta. Primul pas este de a le reaminti că doi pot juca la acest joc și să avem o mulțime de lucruri. Pasul doi, în cazul în care urmăreşti să te pui cu rețelele lor, putem face asta, dar atunci problema este că ei ne pot face lucruri mai grave în alte locuri", a declarat un fost ofiţer CIA.

Aceeași sursă a menţionat că nu a fost o practică neobișnuită pentru Casa Albă să solicite serviciile secrete să ia măsuri împotriva Rusiei, inclusiv atacuri informatice.

"Am ezitat întotdeauna să folosim o mulțime de lucruri pe care le-am avut, dar asta este o decizie politică", a declarat fostul ofițer CIA.

Un alt fost ofițer a confirmat cuvintele colegului său la NBC News. Ca unul din cei care a ajutat la desfășurarea operațiunilor de informații împotriva Rusiei, el a spus că de-a lungul anilor a fost rugat de mai multe ori ca să lucreze la diferite planuri de acțiune, dar "niciuna dintre opțiuni nu a fost deosebit de bună, și nici nu ne-am gândit că vreuna dintre ele ar fi fost deosebit de eficientă".

Vineri, vice-presedintele Joe Biden a declarat pentru NBC că SUA "trimit un mesaj" lui Putin și că "va fi la momentul ales de noi, și în condițiile în care va avea cel mai mare impact".

158
Tagurile:
Raport, Cibernetic, Atac, CIA, Vladimir Putin, Barack Obama, Rusia, SUA
Tematic
FOX NEWS: Omar Mateen, teroristul din Orlando, a fost instruit de CIA
Angela Merkel

Merkel: Germania are nevoie de un dialog cu Rusia

4
Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, pentru că între cele două țări există relații istorice, civice și economice puternice, a declarat Merkel.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, cele două țări au legături istorice, civice și economice puternice, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, într-un mesaj video, dedicat celor 80 de ani de la începutul războiului cu URSS.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Сергей Гунеев

“Avem nevoie în continuare de un dialog cu Rusia. Țările noastre au legături istorice, civice și economice puternice”, a declarat cancelarul, adăugând că Germania și Rusia sunt legate de și de o cooperare internațională.

“Pandemia ne-a demonstrat acest lucru, fiind valabil și în cazul luptei cu încălzirea globală, care ne vizează pe toți, iar Rusia joacă aici un rol important aici”, a menționat ea.

Merkel a adăugat că Germania “simte o durere” în legătură cu faptul că recent în Rusia, precum și în Belarus a fost restricționată activitatea societății civile. Potrivit ei, persecutarea demonstranților pașnici și a reprezentanților opoziției “complică semnificativ relațiile noastre”, a spus ea. Germania și UE “nu pot accepta” situația din jurul “Crimeei ucrainene” și susținerea importantă acordată de Rusia Donbasului, a adăugat Merkel.

4
Tagurile:
Angela Merkel, Germania
Tematic
Merkel a comentat situația din jurul „Nord Stream - 2”
MAE rus a comentat scandalul legat de spionarea lui Merkel de către SUA
Putin a declarat că îi va fi dor de Merkel

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

213
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

213
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...