CIA

CIA pregăteşte un atac cibernetic împotriva Rusiei (raport)

152
(reînnoit 10:04 16.10.2016)
CIA planuieste un atac cibernetic "clandestin" împotriva Rusiei, ca răspuns la presupusele eforturi ale Moscovei de a influența alegerile din SUA împotriva lui Hillary Clinton. "Operațiunea la scară largă" este menită să „facă de râs" conducerea Rusiei.

BUCUREŞTI, 16 oct — Sputnik. Administrația Obama are în vedere o acţiune sub acoperire fără precedent împotriva Rusiei pentru presupusa ingerință în alegerile prezidențiale americane, au declarat pentru NBC News oficiali ai serviciilor secrete din SUA.

Foști și actuali oficiali ai CIA spun că au fost însărcinaţi cu furnizarea de opțiuni pentru Casa Albă şi au obţinut "teancuri de documente" împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

La începutul acestei săptămâni, Casa Albă a declarat că președintele Barack Obama cântăreşte posibilitatea unui "răspuns proporțional" împotriva Moscovei. Purtătorul de cuvânt John Earnest a declarat reporterilor că președintele decide cu privire la "opțiunile de răspuns" care probabil nu vor fi anunțate şi nici divulgate în prealabil.

Ca surse au declarat pentru NBC News, există "o divizie" la administrația Obama dacă este sau nu Capitol Hill ar trebui să se răzbune.

"Dacă cineva a decis "ne-am săturat de ruși", mai mult ca sigur putem face asta. Primul pas este de a le reaminti că doi pot juca la acest joc și să avem o mulțime de lucruri. Pasul doi, în cazul în care urmăreşti să te pui cu rețelele lor, putem face asta, dar atunci problema este că ei ne pot face lucruri mai grave în alte locuri", a declarat un fost ofiţer CIA.

Aceeași sursă a menţionat că nu a fost o practică neobișnuită pentru Casa Albă să solicite serviciile secrete să ia măsuri împotriva Rusiei, inclusiv atacuri informatice.

"Am ezitat întotdeauna să folosim o mulțime de lucruri pe care le-am avut, dar asta este o decizie politică", a declarat fostul ofițer CIA.

Un alt fost ofițer a confirmat cuvintele colegului său la NBC News. Ca unul din cei care a ajutat la desfășurarea operațiunilor de informații împotriva Rusiei, el a spus că de-a lungul anilor a fost rugat de mai multe ori ca să lucreze la diferite planuri de acțiune, dar "niciuna dintre opțiuni nu a fost deosebit de bună, și nici nu ne-am gândit că vreuna dintre ele ar fi fost deosebit de eficientă".

Vineri, vice-presedintele Joe Biden a declarat pentru NBC că SUA "trimit un mesaj" lui Putin și că "va fi la momentul ales de noi, și în condițiile în care va avea cel mai mare impact".

152
Tagurile:
Raport, Cibernetic, Atac, CIA, Vladimir Putin, Barack Obama, Rusia, SUA
Tematic
FOX NEWS: Omar Mateen, teroristul din Orlando, a fost instruit de CIA

Загрузка...