Jens Stoltenberg

NATO: Republica Moldova ar putea deveni următorul focar de război

1088
(reînnoit 19:29 12.10.2016)
Republica Moldova ar putea deveni, în opinia Secretarului general al NATO, următorul focar de război în regiune și asta din cauza existenței unei regiuni separatiste, precum și a prezenței militare rusești.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Republica Moldova, în care există o regiune separatistă, ar putea deveni următorul focar de conflict în spațiul post-sovietic, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei mese rotunde organizate în localitatea Passau, landul Bavaria, la care au participat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz și alți oficiali, comunică Russia Today.

În opinia lui Stoltenber, nu există nicio contradicție între sporirea prezenței militare a NATO în apropierea frontierelor Federației Ruse și continuarea unui dialog cu Moscova.

„Trebuie să combinăm ideea de consolidare, descurajare, apărare și dialog. Pentru mine nu există nici o contradicție între un sistem de apărare puternic și un dialog politic”, a declarat Stoltenberg.

Potrivit secretarului general al NATO, Federația Rusă este dispusă să aplice forța împotriva vecinilor săi, fapt care trezește îngrijorarea Alianței nord-atlantice.

„Cea mai mare îngrijorare noastră este legată de faptul că Rusia este dispusă să folosească forța împotriva vecinilor săi: Ucraina, Crimeea, precum și Georgia. Ei (Rusia, n.red.) au, de asemenea, trupe în Moldova, contrar voinței guvernului moldovean. Noi vedem Rusia mai categorică și mai puternică, care este dispusă să folosească forța”, a spus Stoltenberg.

Pe de altă parte, Moscova consideră că o concentrare a prezenței militare NATO în apropierea frontierelor Federației Ruse reprezintă un atentat la securitatea națională a țării și o subminare a stabilității regionale.

1088
Tagurile:
Regiune separatistă, Conflict armat, Trupe militare, Focar, Transnistria, Moldova, Pericol, Prezență militară, Martin Schulz, Donald Tusk, Jens Stoltenberg, Europa, Moldova, Rusia, SUA
Tematic
Ambasadorul Valeri Kuzmin: NATO a încălcat acordul semnat cu Rusia în anii ‘90
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

118
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
118
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

89
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

89
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...