Președintele Fedrației Ruse Vladimir Putin

Putin a decis să-și amâne vizita în Franța. Iată motivul

153
(reînnoit 11:11 12.10.2016)
Președintele Rusiei Vladimir Putin nu va vizita Franța la 19 octombrie curent, așa cum a fost anunțat anterior. Reprezentanții Kremlinului au oferit detalii despre motivele ce stau la baza acestei decizii.

BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunțat marți presa că președintele rus a decis să își amâne vizita în Franța după ce programul acestei vizite a fost restrâns de către partea franceză.

Întâlinirea președinților Francoise Holland și Vladimir Putin care a avut loc la 26 noiembrie 2015 la Moscova
© Sputnik / Михаил Климентьев

Despre faptul că cei doi președinți urmau să se întâlnească la Paris pe 19 octombrie a devenit cunoscut la 6 octombrie. Atunci șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat că Moscova și Parisul lucrează asupra pregătirii întâlnirii dintre Putin și Hollande.

Hollande și Putin urmau să discute o serie de chestiuni foarte importante legate de Siria și Ucraina.

Ulterior președintele francez, într-un interviu pentru un post de televiziune din Franța, comentând preconizata vizită a lui Putin la Paris, a lansat o expresie prin care ar fi pus la îndoială oportunitatea evenimentului.

Dmitri Peskov a subliniat că decizia lui Putin de a își amâna vizita în Franța nu este legată de declarația lui Hollande, ci de faptul că din agenda acestei vizite au fost excluse mai multe evenimente.

Potrivit RIA Novosti Hollande a declarat că este gata să se întâlnească oricând cu Putin, iar dialogul privind Siria, în opinia șefului statului francez, trebuie să fie unul deschis și multilateral, cu implicarea Turciei, Iranului și Rusiei.

153
Tagurile:
Paris, Vizită oficială, Dialog, Putin, François Hollande, Vladimir Putin, Rusia, Iran, Turcia, Franța, Siria
Tematic
Putin a dezvăluit cauza supraofertei de petrol
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

268
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

268
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

256
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

256
Tagurile:
Iran

Загрузка...