Jean-Claude Juncker

Președintele Comisiei Europene: „armata europeană e un vis”

55
(reînnoit 17:05 07.10.2016)
Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker consideră că înființarea unei armate a Uniunii Europene este doar un vis.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. "Armata europeană e un vis, care o perioadă îndelungată va fi lăsată în sertar", a declarat Juncker în cadrul unei vizite la Institutul Jack Delors din Paris.

Potrivit șefului Comisiei Europene "această inițiativă (de înființare a unei armate europene n.r.) nu poate fi realizată în câțiva ani, pentru că statele UE, fie sunt membre ale NATO, fie se declară neutre, dar și pentru că britanicii s-au pronunțat întotdeauna împotriva unor politici comune în domeniul apărării".

Anterior, în unul din discursurile sale, președintele Comisiei Europene a anunțat că a propus plasarea la Bruxelles a comandamentului operațiunilor civile și militare a Uniunii Europene. "Acesta ar urma să fie un prim pas spre consolidarea componentei militare a politicii europene de securitate și apărare", consideră Juncker.

În același timp, ministrul Apărării al Marii Britaniei Michael Fallon s-a pronunțat împotriva consolidării eforturilor comune ale Uniunii Europene. Acesta a declarat marți că Marea Britanie se pronunță împotriva înființării a unor forțe armate comune ale Uniunii Europene, pentru că acest lucru ar putea slăbi NATO.

Șeful diplomației UE, Federica Mogherini a promis că spre sfârșitul lunii noiembrie va prezenta propuneri cu privire la consolidarea componentei militare a politicii europene de securitate și apărare, și de îmbunătățire a interacțiunilor dintre structurile civile și militare europene în cadrul realizării misiunilor și operațiunilor UE.

55
Tagurile:
Jean-Claude Juncker, Uniunea Europeană, Armata europeană, Jean-Claude Juncker, Uniunea Europeană
Tematic
Juncker: europenii nu acceptă transformarea UE în Statele Unite ale Europei
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

20
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

20
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

55
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

55
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...