George Soros

Demascarea planurilor lui Soros. De ce investește 500 de milioane $ în imigranți

581
(reînnoit 21:53 04.10.2016)
Într-o scrisoare publicată recent în Wall Street Journal, magnatul George Soros a dezvăluit că e decis să investească 500 de milioane de dolari pentru susținerea imigranților care au sosit și sosesc în Europa. Un jurnalist dă pe față care sunt adevăratele planuri ale lui Soros și ale fundațiilor pe care le controlează acesta.

BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik. Scrisoarea publicată recent George Soros în Wall Street Journal, intitulată „De ce intenționez să investesc 500 de milioane de dolari în imigranți", este comentată de jurnalistul Sam Gerrans într-un editorial pentru rt.com.

Sam Gerrans dă în vileag ce urmărește de fapt Soros prin sponsorizările substanțiale pe care le face. Investind sute de milioane de dolari pentru a-i susține pe imigranți și a încuraja imigrația în Europa, va face ca acest proces să nu mai poate fi oprit, însă este vorba de un fenomen menit să distrugă statele naționale. Mai mult, va avea oportunitatea de a face un profit financiar substanțial din criza refugiaților.

De asemenea, Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a spus că Soros a inițiat și a facilitat criza refugiaților.

„Soroș este un simbol relevant al celor care susțin orice măsuri menite să slăbească statele naționale, menite să schimbe stilul de viață tradițional al oamenilor europeni […]. Acești activiști care susțin imigranții devin, în mod necugetat, o parte a rețelei internaționale de traficanți de oameni", afirma Viktor Orban, citat de Bloomberg.

Sam Gerrans îl critică pe Soros pentru faptul că folosește pronumele „noi" atunci când vorbește despre măsurile care, în opinia sa, ar trebui luate. Gerrans se întreabă la cine se referă Soros atunci când vorbește despre „nereușita noastră colectivă în acțiunea de a dezvolta și a implementa politici eficiente".

„Dacă se referă la guverne, ar trebui să ne amintim că nu face parte din guvernul niciunei țări și nici nu a făcut vreodată parte", scrie Sam Gerrans.

Totuși, continuă editorialistul, acest lucru nu îl împiedică pe magnat să se amestece în treburile interne ale altor țări și să sprijine izbucnirea de revolte, cum sunt așa-numitele „revoluții colorate", inclusiv cele care au avut loc în Georgia și Ucraina, și să producă haos în SUA prin susținerea mișcării „Viața Negrilor Contează" (Black Lives Matters). De asemenea, este cunoscut că Soros a atacat lira sterlină (în 1992), scoțând din aceasta un profit de un miliard de dolari.

Jurnalistul mai scrie că Soros vrea să îl includă pe cititor în acest „noi", însă, în realitate, noi nu suntem incluși, ci doar ni se spune ceea ce se va întâmpla, mai exact, aflăm măsurile care ni se vor impune, indiferent că suntem sau nu de acord cu ele.

Sam Gerrans comentează că mesajul real al lui Soros este acela că are în plan să investească o sumă considerabilă pentru a face ca procesul imigrației să nu aibă sfârșit și să facă un profit substanțial din aceasta.

„Acum, că s-a dat drumul la valurile de imigranți, am de gând să investesc 500 de milioane de dolari pentru a face acest proces imposibil de oprit, fără sfârșit și pentru a face ca mișcarea să ajungă să se autofinanțeze și, în același timp, să îmi aducă grămezi de bani. Și, din moment ce acest fenomen se petrece sub masca compasiunii, nu puteți rosti niciun cuvânt de dezaprobare la adresa lui" — este traducerea mesajului din scrisoarea lui Soros, potrivit editorialistului.

581
Tagurile:
Imigrație, Imigranți, Criza refugiaților, George Soros, George Soros
Тема:
Cine este George Soros (123)
Vaccin anti-COVID și Pașaport

UK: pașapoartele de vaccinare, transformate în cărţi naționale de identitate?

10
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Guvernul britanic a fost acuzat că intenţionează să implementeze în secret un program național de identificare, după ce a intrat în parteneriat cu o companie care a susținut transformarea pașapoartelor de vaccinare într-un document multifuncțional.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Entrust, o firmă IT care se declară a fi „lider global în [documente] de identitate, plăți și protecție a datelor”, a primit luna trecută un contract de la Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie pentru a lucra la sistemul de certificate de vaccinare Covid-19.

Companiei i s-au acordat 250.000 de lire sterline pentru a furniza servicii de cloud computing pentru sistemul guvernamental de certificare a statutului privind Covid, relatează iNews. Contractul urmează să expire în martie 2022, dar guvernul are opțiunea de a-l prelungi pentru încă un an.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luna trecută că dovada vaccinării va fi „necesară” pentru călătoriile internaționale și, în ultimele săptămâni, au apărut rapoarte care susțin că guvernul britanic ar putea cere documentul persoanelor care participă la evenimente sportive sau la alte adunări mari.

Judecând după poziția companiei Entrust cu privire la această chestiune, este posibil ca guvernul să aibă planuri și mai ambițioase privind certificatul digital. Într-o postare publicată în februarie pe site-ul companiei, Jann Markey, directorul de marketing al Entrust, a susținut că pașapoartele de vaccinare ar putea fi folosite ca o oportunitate de a lansa un card național de identitate ca parte a „infrastructurii noii normalităţi”.

„Să ne gândim la o strategie națională de identificare: cu infrastructura și investițiile necesare pentru a furniza un pașaport viabil de vaccinare, de ce nu am converti acest efort în [implementarea unui] program național de identificare a cetățenilor, care poate fi utilizat în mai multe scopuri, inclusiv în furnizarea sigură a serviciilor guvernamentale, securizarea călătoriilor transfrontaliere și documentația pentru [dovada] vaccinării”, se precizează pe blog, într-o postare care se referă la pașapoartele de vaccin în „lumea post-pandemică”.

În special, compania cu sediul în SUA a ajutat deja Albania, Ghana și Malaezia să implementeze sisteme naționale de identificare, potrivit iNews.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
© Sputnik / Владимир Астапкович

Însă parteneriatul Entrust cu guvernul britanic a cauzat tragerea unor semnale de alarmă din partea organizațiilor pentru libertăți civile și din partea parlamentarilor.

Deputatul conservator David Davis, membru al grupului Covid Recovery împotriva lockdown-ului, a cerut explicații guvernului. Acesta a declarat pentru iNews că este „uimitor” faptul că Departamentul de Sănătate poate încheia contracte cu astfel de companii fără a obține mai întâi permisiunea din partea Parlamentului, adăugând că este deosebit de îngrijorător faptul că se poate acorda un contract unei firme care are „această atitudine sinistră cu privire la supravegherea cetățenilor”.

De asemenea, fostul lider conservator Sir Iain Duncan Smith şi-a exprimat aceeaşi nemulţumire, susținând că contractul este în contradicție cu „poziția declarată a guvernului” și ar trebui anulat.

După cum a spus şi Big Brother Watch, un grup care militează pentru protejarea confidențialităţii și a libertăților civile, contractul cu Entrust ar reprezenta o încercare a guvernului de a elibera cărți de identitate „pe uşa din dos”.

„Faptul că guvernul a încheiat un acord cu Entrust, o companie care plănuieşte în mod deschis tranziţia de la pașapoartele de vaccinare la cărțile de identitate digitale, evidenţiază că paşapoartele Covid reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertăților noastre civile și a confidențialităţii”, a avertizat șeful de cercetări al organizaţiei, Jake Hurfurt, potrivit RT.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că aplicația NHS utilizată pentru certificarea statutului de vaccinare nu va fi utilizată ca un sistem național de identificare, descriind programul ca un „mijloc simplu și sigur” pentru permiterea călătoriilor internaționale. Contactată de iNews, Entrust a refuzat să comenteze.

10
Tagurile:
Pașaport
Tematic
Consilierul pentru Securitate Națională al UK se află la Moscova
UK: Sute bărci ale migranților, abandonate în depozitul Dover
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climaterice” în timpul unui protest

Загрузка...
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.

Franţa: Din ce dată se vor redeschide discotecile pentru participanţii cu permis sanitar

17
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Cluburile de noapte, închise din martie 2020, se vor putea redeschide în Franța pentru participanţii cu un permis sanitar, a anunțat luni ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Din 9 iulie se vor redeschide cluburile de noapte în Franţa, la care vor avea acces doar persoanele cu permis sanitar. Un grad de ocupare de 75% va trebui respectat în interiorul unităților, iar purtarea măștii nu va fi obligatorie, a precizat ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

„Astăzi trecem la o nouă etapă [de relaxare]. Președintele [Republicii] a ales această zi, 21 iunie, pentru a anunţa redeschiderea cluburilor de noapte din data de 9 iulie, cu accesul rezervat celor care pot prezenta un permis sanitar”, a anunțat ministrul, citat de Sputnik France.

„Ideea este de a permite tinerilor și oamenilor în vârstă de a petrece în siguranță”, a adăugat acesta.

Guvernul a promis, de asemenea, că va continua să ofere sprijin financiar unităţilor „atâta timp cât sunt în vigoare măsuri sanitare restrictive”.

17
Tagurile:
Franța

Загрузка...

ISS: Astronauții instalează noi panouri solare pe Stația Spațială

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate duminică pe Stația Spațială Internațională... lucrarile de montaj au durat apreape 6 ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au efectuat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Lucrul a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice, nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internațonale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

0
Tagurile:
ISS, NASA

Загрузка...