Police

Franța, alertată de producerea unor noi atentate. Ce măsuri va lua

76
(reînnoit 08:54 01.10.2016)
De teamă că ar putea avea loc noi atentate, Ministerul de Interne francez a hotărât să ia și alte măsuri pentru sporirea securității. De data aceasta, măsurile vizează posturile de televiziune.

BUCUREȘTI, 1 oct — Sputnik. La solicitarea Ministerului de Interne francez, posturile de televiziune nu vor mai transmite emisiuni în direct, din motive de securitate, informează Europe 1.

De săptămâna viitoare, emisiuni precum Secret Story și Le Debrief vor fi difuzate cu un decalaj de cinci până la zece minute față de momentul filmării. Astfel, în cazul unui incident, semnalul va putea fi întrerupt înainte ca imaginile să ajungă la telespectatori.

„Mai multe canale TV și companii de producție au primit, în ultimele zile, o scrisoare din partea Ministerului de Interne, prin care li se recomandă să nu difuzeze programe în direct din cauza amenințărilor teroriste", a transmis postul de radio Europe 1.

Posturile TV C8 și TNT au transmis că au întărit măsurile de securitate în locurile unde filmează, dar că vor continua să transmită emisiuni în direct.

De asemenea, Ministerul de Interne a comunicat că a stabilit o întrunire cu directori ai posturilor TV pentru a discuta subiecte ce țin de securitate.

76
Tagurile:
Atacuri teroriste, Măsuri, Alertă, Franţa
Tematic
Scandal în Franţa: guvernul a distrus înregistrările video cu atentatul terorist

Загрузка...