Telefon mobil

Singapore a lansat o aplicație mobilă antiteroristă

29
(reînnoit 21:18 25.09.2016)
Guvernul din Singapore a lansat o aplicație mobilă antiteroristă, prin care cetățenii vor putea coparticipa la prevenirea atentatelor teroriste.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Autoritățile din Singapore au lansat o nouă aplicație pentru smartphone — SGSecure, care permite organele forțe să informeze operativ utilizatorii cu privire la apariția anumitor pericole, în special cele teroriste, transmite RIA Novosti, cu referire la Channel NewsAsia.

Aplicația a fost lansată în cadrul programului național de pregătire a cetățenilor în cazul de amenințări teroriste. SGSecure reprezintă un portal univesal de livrare a informației cu privire la pericolele teroriste sau semnale de alertă în cazul altor situații excepționale în Singapore, a declarat ministrul de Interne al țării.

"Nicio țară nu este ferită de pericolul terorist, iar Singapore nu este o excepție. SGSecure reprezintă o aplicație mobilă naționale, prin care cetățenii vor putea participa la prevenirea atentatelor teroriste", se spune în descrierea aplicației.

În special, utilizatorii vor putea să expedieze organelor de forță în regim on-line informațiile care reprezintă o importanță pentru siguranța națională. Aplicația permite și apelarea poliției în caz de necesitate. În afară de aceasta, SGSecure dispune de funcția care permite localizarea dispozitivului mobil.

Structurile de forță ale Singapore-ului au anunțat în august luarea unor măsuri de siguranță sporită în legătură cu apariția unor semnale în ceea ce privește pregătirea unor atentate teroriste de către anumite grupuri radicale din Indonezia. În urma efectuării unor operațiuni în colaborare cu organele de forță indoneziene, au fost reținute șase persoane care planificau atacuri asupra unor obiecte vitale din zonele aglomerate din Singapore.

29
Tagurile:
Aplicație, Smartphone, Singapore, Terorism, Singapore

Загрузка...