Candidații Norbert Hofer din partea FPOe și Alexander Van der Bellen, susținut de Partidul Verzilor

Motivul penibil pentru care ar putea fi amânate alegerile din Austria

25
(reînnoit 16:21 12.09.2016)
Calitatea proastă a cleiului folosit la plicurile destinate votului prin corespondență ar putea deveni motivul amânării alegerilor prezidențiale repetate din Austria.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Alegerile prezidențiale repetate din Austria ar putea fi amânate pentru 27 noiembrie sau 4 decembrie din cauza calității proaste a cleiului de pe plicurile destinate votului prin corespondență, ceea ce permite desigilarea cu ușurință a plicurilor, a declarat ministrul Afacerilor Interne, transmite publicația The Guardian.

"Vom solicita parlamentului amânarea alegerilor", a declarat Wolfgang Sobotka în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, noul scrutin, care trebuia să aibă loc la 2 octombrie, ar putea fi amânat pentru 27 noiembrie sau 4 decembrie.

Ministrul a mai declarat că amânarea alegerilor este necesară din cauza calității proaste a cleiului folosit la plicurile destinate votului prin corespondență, ceea ce compromite siguranța votului. În opinia acestuia, autoritățile au nevoie de o perioadă de timp suplimentară pentru a rezolva toate problemele tehnice.

Austria a rămas fără un șef al statului din 8 iulie, după expirarea mandatului președintelui Heinz Fischer. În prezent, funcția acestuia este îndeplinită de președintele Parlamentului și doi dintre adjuncții săi.

Alegerile prezidențiale repetate vor fi organizate ca urmare a deciziei Curții Supreme din Austria prin care a invalidat scrutinul din 23 mai, la solicitarea partidului FPO, care a depistat nereguli în procesul de numărare a voturilor.

25
Tagurile:
Alegeri prezidenţiale, Austria, Austria
Tematic
NEWS ALERT: alegerile prezidențiale din Austria au fost anulate

Загрузка...