Brexit

După Brexit: o româncă din Anglia se teme mai vorbească româna

114
(reînnoit 16:06 12.09.2016)
Decizia Marii Britanii de a părăsi UE a dus la o creștere a infracțiunilor motivate de ură împotriva est-europenilor. Alexandra, 25 de ani, a povestit presei britanice cum toţi vecinii şi cunoscuţii şi-au schimbat peste noapte atitudinea faţă de ea.

BUCUREŞTI, 12 sept — Sputnik. Alexandra are 25 ani, este din România şi locuieşte în Birmingham. Într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la The Guardian despre situaţia imigranţilor din Marea Britanie, românca spune că trăieşte un adevărat coşmar de când votul Brexit a câştigat alegerile, relatează publicaţia britanică

Referendumul prin care britanicii au hotărât să părăsească Uniunea Europeană este folosit pentru a legitima rasismul.

"Se pare că acest referendum este folosit pentru a legitima rasismul, oferind oamenilor posibilitatea să-şi elibereze ura împotriva imigranților. Dintr-o dată, a devenit OK pentru a fi rasist, deoarece mai mult de jumătate din țară a votat pentru ieşire", a declarat Alexandra.

Ea povesteşte amănunţit cum bătrânul vecin de peste drum, măcelarul prietenos pe care-l vizita în fiecare sâmbătă şi casierul zâmbitor de la magazinul local au început să o urască şi doresc ca ea să plece în România.

„Toți aceştia vor să plec? Se pare că da, pentru că vecinul meu a încetat să-mi spună "bună dimineața", măcelarul este întotdeauna ocupat în spate atunci când sunt în preajmă, iar casierul zâmbitor nu mai zâmbește", a mărturisit românca.

Alexandra spune că a auzit despre polonezi atacaţi pe străzi, despre magazine românești vandalizate, iar discursul de ură din mass-media îi aminteşte că este un imigrant. Toate aceste lucruri o fac să se teamă că într-o bună zi ar putea fi atacată sau abuzată verbal. Motiv pentru care Alexandra a încetat să mai vorbească limba română în afara casei.

„Sunt originară din România — și este jenant să recunosc asta — dar acum evit să vorbesc în limba maternă ori de câte ori sunt în afara casei", a menţionat ea pentru The Guardian.

114
Tagurile:
BREXIT, Marea Britanie
Тема:
Ieșirea Marii Britanii din UE (257)
Tematic
Anglia vrea măsuri drastice împotriva imigrației. Ce trebuie să știe românii

Загрузка...