Avion

Germania şi România vor efectua un zbor de supraveghere deasupra Rusiei

599
(reînnoit 11:23 12.09.2016)
Inspectorii germani și români vor efectua un zbor de supraveghere aeriană peste Rusia și Belarus. Exerciţiul face parte din prevederile Tratatului Cer Deschis.

BUCUREŞTI, 12 sept — Sputnik. Un avion românesc An-30 va survola spaţiul aerian al Rusiei şi al Belarusului între 12 şi 16 septembrie, relatează Sputnik International

Exerciţiul face parte din prevederile Tratatului Cer Deschis semnat în 2002 privind zborurile neînarmate de supraveghere.

"În conformitate cu tratatul internațional privind Cerul Deschis, în perioada 12 — 16 septembrie 2016, o misiune comună germano — română va efectua un zbor de supraveghere asupra unui grup de state membre ale tratatului, Rusia și Belarus, la bordul unui avion românesc An-30 ce va decola de pe aerodromul Kubinka", a declarat luni Serghei Rîjkov, directorul Centrului pentru Reducerea Riscului Nuclear din Rusia.

Zborul va fi efectuat de inspectorii germani și români, iar experții ruși și belaruşi vor fi la bordul avionului pentru a supraveghea respectarea clauzelor tratatului.

Tratatul privind Cerul Deschis a fost semnat de 34 de state, din care 27 de state fac parte din Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Rusia a ratificat acordul în 2001.

599
Tagurile:
Zbor de supraveghere, Romania, Germania, Rusia
Tematic
Secretarul General NATO: Europa nu trebuie să trântească ușa în fața Rusiei

Загрузка...