US Secretary of State John Kerry (L) and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov shake hands

Încetarea focului: SUA şi Rusia au anunţat un plan de a opri violenţele în Siria

86
(reînnoit 15:51 12.04.2017)
După întrevederea de la Geneva dintre Ministrul de Externe al FR, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, John Kerry, oficialii au anunţat un plan de încetare a violenţelor în Siria.

CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. În intervenţia sa către jurnalişti, Kerry şi-a exprimat speranţa că noul plan poate fi momentul când eforturile diplomatice multiraterale încep a avea efect.

"Noi trebuie să mergem după aceşti terorişti, nu la întâmplare, ci într-un mod sistematic", a spus oficialul american.

Rusia şi SUA cheamă toate părţile să respecte angajamentul de încetare a ostilităţilor începând cu apusul soarelui, în data de 12 septembrie.

Acest lucru presupune stoparea tuturor atacurilor, inclusiv a loviturilor aeriene. Acordului necesită acces liber pentru ajutoarele umanitare în zonele care au nevoie, inclusiv Aleppo, și depinde de toate forțele să se retragă de la Castello Road. Kerry a spus că se așteaptă ca Rusia să se asigure că guvernul sirian aderă la acordul de încetare a focului.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a subliniat faptul că încă mai persistă o lipsă de încredere între SUA şi Rusia în cooperare și negocieri privind Siria.

El a adăugat că prioritatea acestui acord este de a reconfirma încetarea focului, subliniind faptul că atât SUA cât și Rusia vor lucra cu toate părțile pentru a se asigura că ostilitățile încetează în următoarele 48 de ore.

Odată ce se va reuşi acest lucru, va fi înființat un centru de implementare comun. Acest lucru va fi folosit pentru a urmări terestru teroriști și a-i separa de grupurile opoziției moderate, după care loviturile aeriene comune vor fi efectuate de către ambele forțe aeriene ruse şi americane împotriva grupărilor teroriste.

86
Tagurile:
Incetarea focului, plan, Acord, Siria, John Kerry, Serghei Lavrov, Geneva
Тема:
Războiul din Siria (408)
Tematic
Putin și Obama au avut o discuție între patru ochi

Загрузка...