Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii

Premierul britanic este optimist în ceea ce privește viitorul țării în afara UE

11
(reînnoit 13:17 04.09.2016)
Theresa May este optimistă în ceea ce privește noile oportunități care vor apărea în fața Marii Britaniei după părăsirea Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 4 sept — Sputnik. Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat că privește optimist spre viitorul Marii Britaniei în afara UE, chiar dacă afirmă că țara trebuie să fie pregătită de o perioadă complicată, transmite RIA Novosti.

"Cred că trebuie să fim gata de faptul că vom avea o perioada complicată în viitorul apropiat. Cu toate acestea, sunt optimistă", a declarat aceasta într-un interviu oferit BBC.

Aceasta a confirmat că Regatul Unit nu va lansa procedura de ieșire din UE în acest an, chiar dacă "britanicii nu și-ar dori ca procedura de punere în aplicare a articolului 50 (de ieșire din UE) să fie tărăgănată".

Șeful guvernului britanic și-a exprimat încrederea că va finaliza cu succes procesul de ieșire din UE, subliniind că este optimistă în ceea ce privește posibilitățile Marii Britaniei în afara Uniunii Europene.

May a declarat că își dorește „o Mare Britanie independentă, care își are propria cale de dezvoltare".

La 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc un referendum de ieșire din Uniunea Europeană. Potrivit datelor oficiale, pentru părăsirea UE s-au pronunțat 51,9 la sută din cetățenii și rezidenții britanici.

11
Tagurile:
Theresa May, BREXIT, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Theresa May, Uniunea Europeană, Marea Britanie

Загрузка...