Ministrul rus de externe Serghei Lavrov

Lavrov a explicat de ce Occidentul nu recunoaște reunificarea Crimeii

122
(reînnoit 16:26 01.09.2016)
Recunoașterea reunificării Crimeii cu Rusia nu este o problemă de ordin juridic, ci un instrument politic al Occidentului împotriva Rusiei.

BUCUREȘTI, 1 sept — Sputnik. Nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește recunoașterea din partea Occidentului a reunificării Crimeii cu Rusia, din punctul de vedere al dreptului internațional. Occidentul folosește această problemă pentru a-și realiza propriile scopuri politice, a declarat joi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.

"Nu există niciun fel de probleme din punctul de vedere al dreptului internațional în recunoașterea de către partenerii noștri occidentali a intrării Crimeii în componența Federației Rusiei. Nu există o voință politică, însă există dorința de a utiliza această situație în direcția pe care o promova Occidentul sub auspiciul SUA cu mult până la criza din Ucraina. E vorba de o direcție de intimidare a Rusiei. Rusia a devenit peste măsură de independentă, din punctul de vedere al colegilor occidentali. Deocamdată, ei nu au înțeles că nu e vorba de o conjunctură, ci de o problemă existențială pentru noi", a declarat Lavrov în cadrul unei întrevederi cu studenții și cadrele profesorale la Institutul de State de Relații Internaționale de la Moscova.

Peninsula Crimeea a devenit regiune a Federației Ruse în urma organizării unui referendum în martie 2014, în cadrul căruia 96,77 la sută dintre alegătorii Republicii Autonome Crimeea s-au pronunțat pentru unirea cu Rusia.

122
Tagurile:
Crimeea, Federația Rusă, Federația Rusă, Crimeea

Загрузка...