Полицейская машина

Tentativă de aruncare în aer a gazoductului Rusia-Armenia, dejucată în Georgia

109
Serviciile speciale georgiene au reţinut cinci persoane suspectate de tentativă de aruncare în aer a unui segment al conductei de gaz care leagă Rusia și Armenia.

BUCUREŞTI, 22 aug – Sputnik. Cinci persoane au fost reținute în Georgia pentru că ar fi încercat să arunce în arr un segment al conductei de gaz care leagă Rusia și Armenia, comunică RIA Novosti cu referire la Serviciul de Securitate din Georgia.

Ancheta a stabilit că aceștia intenționau să explodeze un segment din conducta de gaz din apropierea râului Aragvi.

Presupuşii infractori au fost reținuți într-o pădure, în preajma localității Jinvala, în momentul în care intenționau să scoată de acolo armele și substanțele explozibile, a relatat reprezentantul serviciului securității de stat din Georgia în cadrul unui briefing.

Cei cinci reținuți sunt învinuiți de tentativa organizării unui atentat, procurarea și păstrarea ilegală a armelor, precum și utilizarea lor în scopuri teroriste.

Autorităţile de la Tbilisi au mai anunţat că unul din cei reținuți mergea frecvent în Ucraina, însă deocamdată nu a fost stabilit dacă acest grup își are originea în această țară.

109
Tagurile:
Gazoduct, Explozibil, Explozie, Georgia
Tematic
Avertizare despre închiderea aeroportului din Tbilisi

Загрузка...