Mevlut Cavusoglu

Turcia critică NATO şi ia în calcul o cooperare militară cu Rusia

93
Ankara a adus critici fără precedent la adresa Alianţei Nord Atlantice, avertizând că ar putea să-şi dezvolte propria industrie de apărare.

CHIŞINĂU, 19 aug — Sputnik. Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu a criticat dur NATO, lăsând să se înţeleagă că ţara sa ar putea lua în considerare cooperarea militară cu Rusia. În cadrul unui interviu pentru Sputnik Turcia, citat de rt.com, acesta a acuzat că Alianţa nu demonstrează disponibilitate pentru o cooperare deplină cu Turcia.

"Noi avem impresia că membrii NATO se comportă într-un mod evaziv în probleme cum ar fi schimbul de investiții tehnologice și comune. Turcia intenționează să dezvolte propria industrie de apărare și să-şi consolideze sistemul de apărare", a declarat Cavusoglu în interviul pentru Sputnik.

Ministrul turc a afirmat că Ankara este îngrijorată de lipsa de disponibilitate demonstrată de NATO în cooperarea cu Turcia, care este un stat membru al Alianței. Totodată, întrebat dacă ţara sa ar fi interesată de o cooperare în acest sens cu Rusia, Cavusoglu a dat de înţeles că Turcia ia în calcul o astfel de opţiune.

„Dacă Rusia ar trata această chestiune cu interes, suntem gata să luăm în considerare posibilitatea unei cooperări în acest sector", a punctat el.

Anterior, într-un interviu pentru agenția de presă Anadolu, ministrul turc de externe a declarat că Turcia și Rusia optează pentru stabilirea unei colaborare militare bazate pe mecanisme diplomatice inteligente. El a specificat totodată că relațiile cu NATO nu au fost atât de bune pe cât şi-ar fi dorit.

„Prin urmare, este firesc ca Turcia să caute alte opțiuni. Însă noi nu vedem acest lucru ca pe o mișcare împotriva NATO ", a declarat Cavusoglu pentru agenţia Anadolu.

Relaţiile diplomatice dintre Turcia şi Rusia, care s-au deteriorat substanţial după ce un avion turc a doborât un bombardier rusesc la graniţa cu Siria, în noiembrie trecut, au cunoscut o ameliorare în ultima perioadă.

93
Tagurile:
Cavusoglu, Ankara, Ministru de externe, Interviu, Interese, Cooperare militară, NATO, Mevlüt Çavuşoğlu, Rusia, Turcia
Tematic
Turnură radicală: Turcia caută să substituie NATO în domeniul apărării
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

117
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
117
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

88
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

88
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...