Anouk Verge-Depre, sportivă din Elveția

Frumoasa Olimpiadă. Cele mai atrăgătoare sportive de la Rio

711
(reînnoit 19:24 16.08.2016)
RIA Novostia a elaborat un clasament propriu al celor mai frumoase participante la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Unele dintre ele deja au părăsit competiția, însă acest lucru nu afectează ratingul.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Jocurile Olimpice reprezintă doar o competiție de spirit sportiv și pasiune, dar și de sportive fermecătoare, multe dintre ele simțindu-se confortabil nu doar în sport, ci și în afacerile de modelling.

RIA Novosti a elaborat un clasament propriu al celor mai frumoase participante la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Unele dintre ele deja au părăsit competiția, însă acest lucru nu afectează ratingul.

1. Daria Klișina — sărituri în lungime (Rusia). Nu se dorea admiterea sportivei ruse la Olimpiadă, însă ea s-a impus la Curtea de Arbitraj Sportiv și a reușit să meargă la Rio. O altă tentativă de a o înlătura pe Daria de la competiții a fost întreprinsă de funcționarii sportivi în timpul Jocurilor, dar și de această dată CAS i-a ținut partea.

 

Happy Sunday 😊😊😊

Фото опубликовано The official Darya Klishina (@dariaklishina) Июл 31 2016 в 11:14 PDT

Mood😀😀😀 @skullcandy_europe #stayloud

Фото опубликовано The official Darya Klishina (@dariaklishina) Июл 3 2016 в 1:11 PDT

2. Olga Harlan — scrimă (Ucraina). A obținut a medaliile de argint și bronz la competițiile de la Rio.

Shopping time 👏😀 #Italy #weekend

Фото опубликовано Kharlan Olga (@olgakharlan) Июл 3 2016 в 9:26 PDT

💃 finally at home 🙌

Фото опубликовано Kharlan Olga (@olgakharlan) Июн 25 2016 в 10:16 PDT

3. Jaqueline Carvalho — volei (Brazilia).

Vamos correr? 😉 #volleyball @adidasbrasil + @salinasrio #suoresal

Фото опубликовано Jaque Carvalho (@jaque1212) Июл 13 2016 в 9:54 PDT

4. Ellen Hoog — hockey pe iarbă (Olanda).

Lekker uitwaaien na een zware trainingsweek #roadtorio #kappertjegepakt

Фото опубликовано Ellen Hoog (@ellen_hoog) Июл 15 2016 в 11:41 PDT

✌📷

Фото опубликовано Ellen Hoog (@ellen_hoog) Июл 2 2016 в 7:18 PDT

5. Iana Egorean — scrimă (Rusia). A reușit să obțină două medalii de aur pentru Rusia.
6. Zsuzsanna Jakabos — natație (Ungaria). Nu a obținut medalii pentru țara sa, finalizând pe locul șase la proba de înot liber.
7. Amber Hill — tir sportiv, skeet (Marea Britanie). Cel mai bun rezultat obținut a fost locul șase în semifinala skeet.
8. Anouk Verga-Despres — volei de plajă (Elveția). Echipa ei a fost înfrântă de câteva ori și nu a intrat în faza finală a competiției.

 

romel janeski 📷

Фото опубликовано Anouk Vergé-Dépré (@anoukvergedepre) Май 4 2016 в 11:37 PDT

take that smiley with you and goooo fiiiiight 👊🏼 @nike @nikewomen @fivbvolleyball #MaceioOpen © FIVB

Фото опубликовано Anouk Vergé-Dépré (@anoukvergedepre) Фев 25 2016 в 6:54 PST

9. Iulia Efimova — natație (Rusia). A reușit să cucerească două medalii de argint pentru țara sa.

 

☺️☀️

Фото опубликовано Yuliya Efimova (@pryanya93) Фев 2 2016 в 3:38 PST

Sunday funday ✌🏼️😜

Фото опубликовано Yuliya Efimova (@pryanya93) Сен 20 2015 в 11:38 PDT

10. Michelle Jenneke — atletism (Australia).

 

Enjoying some sun at the track in the Sunshine Coast today ☀️

Фото опубликовано Michelle Jenneke (@mjenneke93) Июл 24 2016 в 5:23 PDT

Cruising around the Whitsundays ⛵️#hamiltonisland

Фото опубликовано Michelle Jenneke (@mjenneke93) Дек 21 2015 в 2:08 PST

11. Cassidy Cook — sărituri în apă (Statele Unite ale Americii). În partea finală a competiției nu acces, plasânduse pe locul 13 în partea de semifinală.

 

Just another dog pic on #NationalPuppyDay ☺️🐶

Фото опубликовано Kassidy Cook (@kassidycook13) Мар 23 2016 в 12:09 PDT

I like to pretend I am here when spending 6 hours a day in an indoor, over-chlorinated natatorium. 🏊 #tbt

Фото опубликовано Kassidy Cook (@kassidycook13) Ноя 5 2015 в 4:38 PST

12. Eugenie Bouchard — Tenis (Canada). A cedat în fața atletei cehe în al doilea tur de dublu pentru femei.

 

A milly! 😍💗😘

Фото опубликовано Genie Bouchard (@geniebouchard) Июл 31 2016 в 2:23 PDT

711
Tagurile:
Clasament, Top, Atractive, Sexy, Sportive, Jocurile Olimpice, Brazilia
Tematic
JO: gimnastele ruse cu siluete de top model (FOTO)
Nord Stream -2

Firmele germane au dat o apreciere sancțiunile SUA împotriva Nord Stream 2

107
(reînnoit 18:58 19.01.2021)
Comitetul estic al economiei germane consideră că noile sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream – 2 erau previzibile, însă speră că noua administrație Biden și guvernul german vor identifica o soluție pentru finalizarea construcției gazoductului.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Comitetul estic al economiei germane (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft), care include companii germane, care cooperează cu statele din Europa de Est și Rusia, declară că noile sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream – 2 erau previzibile și și-a exprimat speranța că odată cu venirea la putere a lui Joe Biden, Washingtonul și Berlinul vor identifica o soluție pentru finalizarea gazoductului.

În ianuarie, Statele Unite au extins sancțiunile împotriva Nord Stream – 2, aplicându-le și în cazul serviciilor de testare, inspecție și certificare, precum și la serviciile și capacitățile de modernizare a navelor implicare în lucrările de instalare a conductelor.

Ulterior, compania norvegiană DNV GL a anunțat că încetează toate acțiunile legate de verificarea gazoductului, fiind imposibilă certificarea lui. Luni

Luni a devenit cunoscut faptul că pe 19 ianuarie SUA planifică să supună sancțiunilor împotriva companiei de instalare a conductelor “Fortuna”.

“Era de așteptat că administrația Trump în ultimele zile ale mandatului său va încerca să schimb starea lucrurilor. Iată de ce sancțiunilor împotriva continuării construcției Nord Stream -2 erau previzibile. Acest lucru, pe lângă alte subiecte, pune în dificultate relansarea relațiilor transatlantice. Cu toate acestea, noi întrevedem o bună oportunitate pentru guvernul federal de a identifica o soluție cu noua administrație Biden, care va permite finalizarea și darea în exploatare în termen a gazoducutului Nord Stream -2 în Marea Baltică”, a declarat președintele Comitetului Estic al economiei germane, Oliver Hermes.

Acesta a menționat că din printre democrații există declarații potrivit cărora SUA în mandatul lui Biden nu vor aplica principiul “America înainte de toate” pentru o “patronare” a aliaților, iar noile sancțiuni, în opinia lui, reprezintă anume o astfel de tactică.

“UE este suficient de matură pentru a-și determina independent politica energetică și pentru a proteja de influențele externe un proiect de investiții precum Nord Stream – 2, aflat în conformitate cu regulile europene. În legătură cu acest fapt, salutăm intenția Comisiei Europene de a prezenta săptămâna aceasta un pachet de măsuri prin care companiile europene vor fi protejate de sancțiuni extrateritoriale. Deja 24 din 27 de state ale UE au declarat foarte clar că resping sancțiunile SUA cu efect extrateritorial”, a conchis acesta.
107
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream 2
Tematic
Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor
„Acționând cu fermitate”: ”Nord Stream-2” a ajuns la final
MAE rus: Moscova este încrezută în implementarea Nord Stream 2
”Nord Stream – 2”: SUA amenință companiile europene cu noi sancțiuni
Germania a aprobat reluarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2 care aduce gaz din Rusia
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”

Загрузка...

Nouă mutație a coronavirusului raportată în Germania

248
Medicii de la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria au raportat că au detectat o nouă mutație a coronavirusului. În prezent nu există indicii că ar fi mai contagioasă decât alte mutații cunoscute.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost detectată de medici la clinica Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, scrie cotidianul Merkur, care vorbește despre aproximativ 30 de persoane infectate cu această mutație.

Potrivit directorului clinicii Frank Niederbühl, săptămâna trecută specialiștii au observat nereguli în cazul testelor PCR ale unor pacienți. Experții de la Spitalul Universitar Charité din Berlin au analizat rezultatele de la trei teste și au confirmat că este vorba de o nouă mutație.

Luni, 18 ianuarie, în timpul unei conferințe de presă, dr. Clemens Stockklausner, director adjunct al clinicii, a subliniat că nu există momentan dovezi că mutația ar fi mai contagioasă sau fatală decât celelalte ale virusului.

El a mai spus că această mutație a fost deja detectată la 35 de persoane, dintre care 24 sunt angajați ai clinicii, iar ceilalți sunt pacienți.

Până în prezent, oamenii de știință au detectat peste 12.000 de mutații ale coronavirusului. Printre acestea este o tulpină descoperită la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, care, potrivit OMS, este mai contagioasă decât coronavirusul original și este prezentă acum în mai multe țări, inclusiv în Rusia și Franța.

De asemenea, o nouă mutaţie, numită 501.V2, a fost raportată în Africa de Sud. În ianuarie, o altă mutație a virusului a fost descoperită de Institutul japonez de boli infecțioase.

248
Tagurile:
Germania
Tematic
Tinere forţate să se prostitueze în Germania, bătute și amenințate cu moartea
Marea Britanie și Germania se încurcă în vaccinul Pfizer
Românii din Germania: lockdown-ul prelungit încă 2 luni?

Загрузка...
Adrian Severin

Adrian Severin: Iată cum va arăta lumea nouă

415
O analiză de excepție, o viziune sistemică asupra bătăliei dintre globalism și naționalism, rezultatul fiind… o lume nouă.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Fostul ministru de Externe Adrian Severin a scris una dintre cele mai interesante analize sistemice, axându-se pe vectorii principali de putere care au influențat istoria ultimilor 30 de ani.

Analiza este structurată pe trei planuri: ”De la post-bipolarism la post-americanism”, ”De la criza democrației la decesul democrației”, ”Dictatura tehnologică și reideologizarea relațiilor umane”. În plus, ca o rezultantă a evoluției sau a intersectării acestor trei planuri în ultimele decenii, Severin vede paradigma actuală prin confruntarea între ”Globalism și naționalism”.

Analiza merită citită integral – a fost publicată de DC News, dar eu voi nota acum, idei din această din urmă temă ”Globalism și naționalism”, care prefigurează o nouă ordine mondială. Sau, altfel spus, cum va arăta lumea de mâine.

În fapt, Severin aduce atrage atenția că și odată cu dispariția ordinii mondiale bipolare se anunța ”trecerea la o altă ordine tot globală”.

”Simțindu-se că dispariția bipolarismului revitalizează naționalismele, ideea națională era demonizată, fiind tratată, în același timp, ca un fenomen secundar și trecător”, scrie Severin.

Și, în consecință, ”încercarea eșuată de monopolarism și dezordinea mondială care i-a urmat, au dat avânt naționalismului, venind rândul la demonizare al globalizării”.

Dar, în ciuda acestui fenomen și a ceea ce Severin consideră ca o confruntare ”cu susțineri relativ egale”, de fapt ”globalizarea este inevitabilă”, spune fostul șef al diplomației.

Mai mult, Severin subliniază că această globalizare poate fi ”profitabilă, cu condiția ca edificiul politic global să se construiască din cărămizi naționale, precum și că, în lipsa unei ordini globale consensuale, naționalismul ne va împinge din nou spre război”.

De asemenea, adaugă Severin, ”se ignoră că atât naționalismul marilor puteri, cât și lipsa de structură națională a uniunilor politice suprastatale, duce la opresiunea de tip imperial”.

Severin face o apreciere interesantă: ”Pe plan mondial, puterile care nu mai au resurse spre a domina la nivel global, precum este Rusia, susțin preeminența ordinii naționale”.

”Dimpotrivă, puterile care au asemenea resurse, precum China, promovează ideea unei (noi) ordini globale, post americane”, consideră Severin.

Aici merită introdus un comentariu – poate că Moscova, singura care a avut nu numai puterea, dar și responsabilitatea unui pol mondial, nu mai vrea să se încarce cu o asemenea greutate. Moscova a însemnat un centru de putere pe toate planurile, mai ales ideologic – factor care, așa cum sublinia și Adrian Severin într-un capitol anterior, a avut o însemnătate decisivă mult timp.

Acum avem, confruntarea dintre tabăra Trump și tabăra Biden / Harris adică, spune Severin, ”a fost în principal aceea dintre viziunea naționalistă și cea globalistă” – viziuni care ”au scindat societatea și clasa politică americană”.

Atenție și la una dintre cele mai interesante teorii, care pune într-o lumină ridicolă SUA: ”Să fi avut loc sub ochii noștri, orbiți de spectacolul faptului divers, prima confruntare dintre Rusia și China, desfășurată pe teritoriul SUA?”.

Argumente sunt aduse chiar de Trump și Biden – ””democrații l-au acuzat pe Trump de conivențe cu Rusia, iar republicanii pe Biden de sprijin chinez… poate nu întâmplător”, scrie Severin.

”Se poate spune că, măcar la nivelul simbolurilor și ideologiilor lucrurile așa au stat, prefigurând evoluțiile viitoare ale realității politice”, consideră Severin. ”În acest sens, nu este de mirare nici faptul că echipa Biden a primit sprijin din partea Europei germane, tot mai apropiată de China, care nu atât revenirea Americii în fruntea lumii occidentale, promise de Joe Biden, o dorește, ci eradicarea naționalismului american, iar în subsidiar dispariția ordinii mondiale americane, în favoarea unei ordini tot globale, dar post-americane”.

În pași concreți, Severin apreciază că, în măsura în care viziunea globalistă intrinsecă mandatului administrației Biden / Harris are câștig de cauză, ”ne putem aștepta la punerea ideii naționale sub presiuni sporite și, odată cu aceasta, la un refuz al democrației, simultan cu instalarea unei dictaturi culturale și politice a digitalizării; digitalizare transformată din mijloc în scop și din facilitator al vieții sociale în mod de viață socială”.

Și vine întrebarea cea de pe urmă, impunând o concluzie a excelentei analize: ”Cum va arăta această lume nouă?”.

Uitați-vă în jur! Semnele ei au răsărit – ne îndeamnă la observație și gândire Severin.

”Va fi, din câte ne putem da seama, austeră, frugală, uniformizată, colectivistă (nu comunitaristă) dar desocializată, agnostică, iliberală, cu multe obligații individuale și foarte puține drepturi și, desigur, digitalizată”, scrie Adrian Severin.

Și, atrage atenția omul politic – ”întrucât direcția este obiectivă, nu are rost nici să ne înspăimântăm nici să ne revoltăm”.

Atunci, care este soluția? ”Trebuie să optimizăm și să ne adaptăm”, ne sfătuiește Adrian Severin.

”Lumea pe care o știm, moare. O nouă lume se naște. Nu este pe placul nostru. Se pare, însă, că pendulul istoriei nu poate fi oprit” – este concluzia analizei lui Adrian Severin.

Așadar, să vedem mâine cum răsar zorii minunatei lumi noi. Eventual (re)citindu-l pe Huxley. 

415
Tagurile:
Adrian Severin
Tematic
Severin: CE este în spatele atacurilor lui Iohannis la PSD!
Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”
Severin: ”CTP s-a născut în imposibilitatea de a fi castrat”

Загрузка...