Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, la o paradă militară

Coreea de Nord a amenințat SUA cu un atac nuclear

205
(reînnoit 10:52 14.08.2016)
Armata Coreei de Nord se află în regim de atac preventiv, după ce SUA au trimis în regiune trei bombardiere strategice, care au capacitatea de a transporta bombe nucleare.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. După ce SUA au trimis pe insula Guam două bombardiere strategice, Coreea de Nord a calificat acest gest drept o tentativă de invadare și a amenințat că va răspunde cu un atac nuclear „la cea mai mică provocare”, se spune într-un comunicat al Agenției Centrale de Telegraf a Coreei de Nord, citată de RIA Novosti.

Торжества в честь столетия со дня рождения Ким Ир Сена
© Sputnik / Илья Питалев

„Forțele armate revoluționare ale Coreei de Nord au trecut de la regimul curent de contracarare militară la regimul de atac preventiv, pentru a face față isteriei militare ridicole a dușmanului. Toate grupurile operative sunt pregătite complet pentru a aplica o lovitură nemiloasă și nimicitoare dușmanului, dacă acesta va comite măcar cea mai mică provocare”, se spune în comunicat.

Acum câteva zile SUA au trimis la baza militară din Guam trei bombardiere strategice de model B-2 Spirit. Acestea au capacitatea de a purta la bord arme nucleare. Anterior, la 4 august curent, a devenit cunoscut și faptul că SUA pentru prima dată în ultimii 10 ani trimit pe insula Guam o escadrilă de bombardiere strategice B-1B Lancer.

205
Tagurile:
Bombardiere B-2 Spirit, Provocare, Atac nuclear, Avertisment, Amenințare, Coreea de Nord, Insula Guam, SUA, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Fost ministru al Apărării SUA: un război nuclear poate fi declanșat din greșeală

Загрузка...