Forțele armate ale Ucrainei

Poroșenko alertează armata. Cât e de gravă situația la frontiera României

778
(reînnoit 12:24 12.08.2016)
Alerta generală a forțelor armate ucrainene la ordinul președintelui Poroșenko a provocat neliniște în regiune. Mai multe publicații scriu despre o alertă de război în Europa. Corespondentul Sputnik a solicitat opinia unui expert pe marginea acestei situații.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Incidentul recent din Crimeea, adică încercarea serviciilor speciale ucrainene de a organiza pe peninsulă acțiuni diversioniste, nu va trece fără urmări, iar Ucraina este o țară instabilă, cu probleme grave în mai multe regiuni, inclusiv în Kiev. Această țară a devenit un focar de instabilitate în regiune, consideră analistul politic Valeriu Ostalep, care a comentat în exclusivitate pentru Sputnik evenimentele din ultimele zile din țara vecină.

Fiind întrebat dacă activizarea militară a Kievului ar putea avea legătură cu apropierea spectaculoasă dintre Rusia și Turcia, Valeriu Ostalep a subliniat că instabilitatea din Ucraina are multiple cauze.

”Toată Ucraina este instabilă. Din păcate, ne așteptăm ca în următorii cel puțin doi – trei ani în această țară să se producă mai multe evenimente de militarizare. Ucraina are mai multe regiuni instabile. Pe lângă situația din Donețk și Lugansk, despre care se cunoaște mai mult, există probleme serioase și la Odesa, la frontiera cu Crimeea și chiar la Kiev situația nu este deloc stabilă”, a menționat Ostalep.

În opinia expertului, Ucraina a devenit un focar de instabilitate în regiune și această stare de lucruri va mai persista. El a mai subliniat că Ucraina trece prin cea mai dificilă perioadă din ultimii o sută de ani.

Potrivit lui Ostalep, instabilitatea generală din Ucraina, dar și schimbările regionale care îi induc o stare de nervozitate guvernării de la Kiev, determină conducerea acestei țări, formată din mai multe grupări între care există relații dificile, să recurgă la mobilizări periodice al căror scop este sa verificarea capacității de apărare.

778
Tagurile:
Odesa, Kiev, Instabilitate, Militarizare, Război, Alertă, Valeriu Ostalep, Petro Poroșenko, Moldova, Ucraina, România
Tematic
Tensiuni ruso-ucrainene la frontiera dintre Ucraina și Crimeea

Загрузка...