Papa Francisc

ISIS amenință: Papa Francisc ar putea fi ținta unui atac

25
În ultimul număr al revistei de propagandă a Statului Islamic, Dabiq, islamiștii sugerează că Suveranul Pontif ar putea fi ținta unui atac terorist pentru a răzbuna cruciadele proclamate de predecesorii săi.

BUCUREȘTI, 2 Aug — Sputnik. Propagandiștii ISIS au dedicat ultimul număr al revistei Dabiq, "înfrângerii crucii" și autorii articolelor au indicat mai multe ținte pentru atacuri printre care se numără mulți lideri ai bisericilor creștine, în frunte cu actualul Suveran Pontif.

"Pretinzând că au o inspirație divină, Papii au proclamat distrugerea tuturor musulmanilor. Au declanșat astfel Cruciadele, care continuă și azi", au scris propagandiștii ISIS, potrivit ProTV.

În viziunea jihadiștilor, Papa Francisc este considerat un dușman „perfid" al Islamului, deoarece își ascunde ura față de această religie, spre deosebire de predecesorul său, Benedict al XVI-lea, și este acuzat că pune la cale un plan de "demilitarizare a Islamului".

25
Tagurile:
Islam, Cruciade, Papa, Amenințare, ISIS, Statul Islamic, Papa Francisc, Vatican, Siria

Doliu în arta mondială! Un geniu al muzicii și filmului a decedat!

62
(reînnoit 10:55 06.07.2020)
A fost nominalizat de șase ori la premiile Oscar – câștigându-l în 2007 și 2016 -  a câștigat trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA și multe alte premii de cinema europene și mondiale

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii – și, probabil, cel mai mare din istoria muzicii de film,  italianul Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, la Roma.

Agenția Russia Today arată că, săptămâna trecută, marele artist a suferit un accident, o fractură de femur.

Ennio Morricone s-a născut pe 10 noiembrie 1928, în ”cetatea eternă”, Un prodigioasa carieră  a compus muzica pentru mai mult de 500 de filme și seriale, primind,  în 2007, premiul de onoare pentru întreaga carieră al Academiei Americane de Film.

De altfel, a fost nominalizat de șase ori la premiile Oscar – câștigându-l în 2016, pentru filmul lui Quentin Tarantino ”The Hateful Opt”. Cu acea ocazie a devenit cea mai în vârstă persoană care a câștigat un Oscar.

Ennio Morricone a câștigat trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA și multe alte premii de cinema europene și mondiale de-a lungul carierei sale.

Marele compozitor italian va avea loc o înmormântare privată ”în spiritul sentimentul de smerenie care i-a inspirat întotdeauna activitatea și vieța”, a anunțat luni prietenul și avocatul familiei Morricone, Giorgio Assumma.

Compozitorii italieni Nino Rota, Ennio Morricone și mai tânărul Savio Riccardi au ridicat muzica de film la nivelul de artă, de capitol separat în cadrul artei sunetelor.

În plan mondial, românii au dat două nume uriașe în muzica de film – Eugen Doga, compozitorul moldovean care a marcat marea artă sovietică și rusă, și Vladimir Cosma, considerat un geniu al muzicii de film franceze. Pe plan intern, muzica lui Adrian Enescu reprezintă o pagină de excepție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62

Загрузка...
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

246
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

246

Загрузка...
An areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna

Acuze grave: OMV ”au preferat taie un combinat chimic de mărimea Doljchim”

0
Cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae face afirmații incredibile, despre o afacere de acum 10 ani – ”afacerea Doljchim”. Ce spune despre reprezentanții OMV.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. La momentul de față, în România se discută despre apariția unor noi unități chimice. Acestea vor avea ca scop valorificarea superioară a gazului.

Cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae face o serie de afirmații de o gravitate extraordinară despre o afacere de acum zece ani, ”afacerea Doljchim”, combinatul chimic din Craiova care a fost demolat la șase ani de la privatizare.

Niculae este proprietarul grupului de firme Interagro – aflate acum în insolvență – și dorește să repornească toate combinatele chimice pe care le deține. Este vorba despre șase combinate chimice.

Afaceristul precizează că a negociat foarte mult cu austriecii de la OMV cumpărarea combinatului, dar că aceștia au făcut o mișcare de ultim moment și s-au răzgândit. Mai exact, austriecii au preferat să vândă combinatul la fier vechi, cu toate că Niculae spune că le oferise un preț mai mult decât avantajos. Este vorba despre o sumă triplă pentru preluarea combinatului.

În schimb, potrivit lui Niculae, austriecii ar fi cerut vehement ca toate utilajele care ar fi putut fi folosite ulterior în alte fabrici chimice din România, ca piese de schimb, să fie tăiate.

„Au negociat cu mine un an de zile vânzarea Doljchim Craiova. Am bătut palma, la insistențele lor, pe suma pe care au vrut ei să o obțină. Asta era joi. Miercurea viitoarea trebuia să ne întâlnim, cu toți avocații, să semnăm contractele, și marți, cu o zi înainte, m-a anunțat fostul lor director general de atunci, austriacul, că ar fi bine să ne vedem câteva minute. Am bănuit că e ceva de rău. A spus că îi e rușine, că e o treabă total neprofesionistă, dar că el este un executant, și a primit dispoziție de la Viena, de la Board, să nu îmi mai vândă mie fabrica, și să o dea la fier vechi. Prețul meu era de trei ori mai mare decât prețul cu care au vândut ei la fier vechi”, spune Niculae.

Omul de afaceri susține că, în negocierile pe care le-a avut, austriecii  au fost foarte duri în legătură cu preluarea tuturor obligațiilor de mediu și de personal.

Potrivit lui Niculae, austriecii ar fi preferat să taie un combinat chimic de mărimea Doljchim decât să îl dea unui investitor român.

La o săptămână după încheierea tratativelor cu Ioan Niculae, austriecii l-au vândut pe o sumă derizorie unei firme din Călărași, la fier vechi. În jumătate de an, combinatul trebuia să dispară, fapt care s-a și întâmplat.

Dezvăluirile lui Ioan Niculae nu se opresc aici. Potrivit acestuia, cei de la OMV au dat instrucțiuni directorului general pe Doljchim de atunci ca nici un obiect, nici un utilaj mecanic, nimic să nu fie vândut ca atare.  Totul trebuia tăiat.

Mai mult, Niculae subliniază că Interagro a oferit de trei ori și ceva mai mult decât a luat OMV pe combinat de la fier vechi. Problema austriecilor, însă, nu au fost banii, iar autoritățile nu și-au pus niciodată întrebări.

”Deci au fost sute de milioane scoase prin Doljchim, nu i-a întrebat nimeni niciodată nimic”, a spus Niculae.

La finalul lui 2009, Petrom, companie privatizată de statul român cu firma austriacă OMV în 2004, a anunțat închiderea combinatului chimic Doljchim Craiova. Acest lucru făcea parte din strategia grupului de a renunța la activitățile de chimie și petrochimie.

În 2010, combinatul este închis efectiv. Atunci, compania a ieșit de pe piața îngrășămintelor chimice. Terenul a fost ecologizat ulterior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...