Militar SUA

Istoria se repetă: diplomații americani își retrag familiile din Turcia

3
(reînnoit 16:53 14.06.2017)
Funcționarii ambasadei SUA de la Ankara își retrag rudele de pe teritoriul Turciei, ca urmare a instituirii stării de urgență în această țară.

CHIȘINĂU, 26 iulie — Sputnik. Ambasada SUA de la Ankara a declarat marți că Departamentul de Stat a autorizat retragerea voluntară a rudelor angajaților misiunii diplomatice, după eșuarea tentativei loviturii de stat, transmite Reuters.

Ambasada SUA și-a anunțat rezidenții americani, printr-o circulară, că declararea stării de urgență în Turcia a determinat Departamentul de Stat să-și schimbe statutul.

"În decursul acestei perioade, cetățenii americani din Turcia ar putea vedea sporirea activității poliției și militarilor, precum și restricții de circulație", se pune într-o notă a ambasadei.

În martie 2016, autoritățile americane au dispus retragerea familiilor tuturor militarilor americani de pe bazele NATO din Turcia, argumentând acest pas prin existența unor amenințări din partea ISIS.

În noaptea de 15 spre 16 iulie, în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat, organizată de un grup din rândul armatei turce.

3
Tagurile:
Militari americani, Ankara, SUA, Turcia

Загрузка...